"سوختگی" درد کشورهای فقیر است، کشورهایی که برای ایمن‌سازی ساختمان‌ها، محیط کار و خانه‌ها آیین‌نامه‌ای ندارند یا در صورت نصویب آن اقدامی انجام نمی‌دهند.
آمارها از سوختن سالانه 150 هزار نفر در کشور خبر می‌دهند که 3 هزار نفر آن‌ها فوت می‌کنند و تعداد زیادی از آن‌ها نیز معلول می‌شوند.
بیمارستان سوانح سوختگی لرستان؛ فرصتی که برای همیشه سوخته می‌شودبرای محاسبه جبران خسارت‌های مادی و معنوی این حوادث نیز باید آمار را ضرب در تعداد اعضای خانواده این بیماران کرد، چرا که زندگی آن‌ها نیز تحت تاثیر این اتفاق قرار می‌گیرد.
از طرفی، باید گفت که متاسفانه اسید و سایر مواد شیمیایی به راحتی و با قیمتی ارزان در بازار سیاه در دسترس مردم قرار می‌گیرد و هیچ نظارتی بر خرید و فروش آن‌ها نمی‌شود  و همچنین نکات ایمنی و فنی هنگام کار و ساختمان‌سازی رعایت نمی‌شود و در نتیجه سوختگی با میل‌گرد و سیم‌های برق بدون روکش تبدیل به پای ثابت لیست مراجعه به بیمارستان‌ها شده است.
علاوه بر این، خودسوزی را هم به این فرایند بایستی اضافه کرد که در استان‌های غربی بیش‌تر نمود پیدا می‌کند.
با توجه به آمار ذکر شده در کشور فقط 864 تخت سوخنگی داریم که مربوط به تهران و استان‌های برخوردار می باشد و در استان لرستان به طور تخصصی بیمارستان سوانح سوختگی وجود نداشته و عملا بیمارستان‌های عمومی این نقش را ایفا می‌کنند که گاه صدمات جبران‌ناپذیری متوجه بیمار می‌شود.
در استان‌های غربی تلاش برای ایجاد بیمارستان سوانح سوختگی در کرمانشاه و همدان از چند سال گذشته شروع شده  که ثمره آن ایجاد دو بیمارستان بزرگ در این شهرها بوده است. حتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام هم دست به کار ساخت بیمارستان سوختگی شده ولی در استان لرستان هنوز خبری نیست‌!
بیماران سوانح سوختگی در لرستان آواره استان‌هایی می‌شوند که نه تنها دردی از آلام خود نمی‌کاهند بلکه اطرافیان خود را هم در شهر و دیار غربت محزون می‌نمایند!
اگر بیماران سوختگی به موقع به بیمارستان اعزام نشوند شاید دیگر فرصتی برای التیام بدن‌های سوخته خود نیابند و سال‌ها بر این فرصت از دست رفته اندوه خود و اطرافیان‌شان را نظاره‌گر باشند.
طي 6 ماه اول امسال لرستان 24 نفر بر اثر سوختگی فوت نمودند و آمار معلولان سوختگی نیز چندین برابر فوت شدگان است که بیش‌تر آنان را زنان تشکیل می‌دهند.
سال گذشته یکی از مسئولان استان اصفهان از اعزام اهالی استان لرستان به خاطر بالارفتن آمار مصدومان سوختگی در اصفهان انتقاد کرد و افزایش این آمار را متوجه لرستان دانسته و خواستار توجه متولیان دانشگاه علوم پزشکی لرستان به این مسأله شده بود.
نماینده ولی فقیه در استان هم در آبان‌ماه امسال بر لزوم ساخت  بیمارستان سوانح سوختگی در لرستان تاکید نمود و ورود مجمع خیرین سلامت در این امر را خواستار شده بود. امام جمعه‌ای که شاید در سایه  بینش درخور تحسین و به روز ایشان غبار محرومیت از چهره لرستان برداشته شود.
آری قصه غم‌انگیز دردهای لرستان بر پیکره رنجور آن همچنان سنگینی می‌کند. استانی که حضور حداکثری شرکت‌کنندگان در انتخابات همواره سکوی پرتابی برای مسئولین محلی و نمايندگان مجلس بوده است. آنانی که با رأي لرستانی‌ها در انتخابات، مراتب اعتلای منصبی را یک شبه طی می‌کنند بدانند که آخرتی هم هست و مردم این دیار سر راه‌شان را خواهند گرفت.
آن‌چه در پایان این یادداشت بایستی بیان شود نبود عزمی برای پایان این محرومیت و همچنین فقر مطالبه‌گری که سال‌ها گریبان‌گیر مردم ميرحسين شيخي‌بهارونداین استان شده است.
اميدواريم با انتشار مطالبي از اين دست، مسئوليني كه از اهميت چنين معضلي تا كنون غافل بوده‌اند، گام‌هاي اساسي بردارند بلكه دعاي خير مردم و صواب اين كار بدرقه آينده و آخرت‌ آنان گردد.
 
 میرحسین  شیخی‌بهاروند
کارشناس ارشد روابط بین‌الملل