قضاوت و داوری در باره مردم یکی از حساس‌ترین موضوعاتی است که همیشه در مکتب فکری ما مطرح بوده و هست‌.
با نگاهی بر آیات کلام الهی درمی‌یابیم که خداوند متعال هر نوع اظهار نظر و موضع‌گيري انسان را نوعي قضاوت و داوري به حساب آورده است كه مي‌تواند حق يا باطل باشد. مسلم است که  رعايت عدل و قسط از طريق توجه به نداي فطرت سليم، رجوع به كتاب خدا، پيامبر اكرم و امامان معصوم (عليهم السلام)، كه عدل مجسّم هستند، ضامن حقّانيت قضاوت‌هاي بشري است و  پيروي از هوا و هوس، ظن و گمان، تعصّبات بي‌جا و عناد با حق‌، داوري را در مسير باطل قرار داده، انسان را گرفتار پيامدهاي زيان‌بار دنيوي و اخروي مي‌گردانند.
چندی پیش بود که در فضاهای مجازی متوجه انتقادهای تند نسبت به استاندار لرستان و برخی از مدیران ارشد استان شدم‌. به عنوان یک شهروند که تا حدودی مسائل استان را دنبال می‌کنم برآن شدم از باب امر به معروف و نهی از منکر بر اساس ادله و مستندات مطالبی را به نگارش درآورده و قضاوت را به افکار عمومی واگذار کنم‌.
عصر شنبه 6 مهر‌ماه 92 مراسم معارفه هوشنگ بازوند به عنوان پانزدهمین استاندار لرستان با حضور عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور در حالی برگزار شد که افکار عمومی لرستان خاطره خوبی از خدمات استاندار جدید لرستان در دوران تصدی معاونت عمرانی استانداری این استان داشت‌.
 16سال خدمت در حوزه معاونت عمرانی استانداری استان‌های همدان، لرستان و مرکزی پشتوانه بسیار خوبی بود تا بازوند با اتکا به تجارب گذشته خود و شناختی که از استان لرستان دارد، خیلی زود بتواند با استفاده از نیروهای توانمند و کارآمد خشت بنای توسعه این استان محروم  را بنا نهد‌.
«اعتقاد دارم که زندگی بهتر حق مردم لرستان است و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهم کرد. من قابلیت‌ها و ظرفیت‌های لرستان و همچنین چالش‌ها و مشکلات این استان را به خوبی می‌شناسم. اعتقاد دارم که باید به سرمایه‌گذاران به مانند مجاهدان فی سبیل‌الله نگاه کرد و به استقبال آن‌ها برویم. بنده مرد عمل هستم و از همه کسانی که صاحب تجربه هستند می‌خواهم که برای پیشرفت لرستان پیش‌قدم شوند.»
این جملات، کلید واژه‌های سخنان مهندس بازوند در روز معارفه خود به عنوان استاندار لرستان است که نشان می‌دهد وي با کوله‌باری از هوشنگ بازوند استاندار لرستاندانش و تجربه عزم خود جزم کرده تا لرستان را از مشکلات و بحران‌های پیش رو نجات دهد‌.
متخصصان سیستم حمل و نقل را یکی از ارکان اصلي توسعه هر استان می‌دانند و ارتقا و توسعه این زیر ساخت را زیر‌بنای توسعه صنایعی همچون  صنعت توريسم‌، تجارت‌، اقتصاد‌، کشاورزی و .... ذکر می‌کنند‌. قبل از بازوند تلاش‌هایی برای احیای زیر ساخت‌های حمل و نقل به ویژه حمل و نقل هوایی انجام شده بود‌، اما پیگیری و سماجت بازوند باعث شد تا علاوه بر توسعه فرودگاه خرم‌آباد از حالت داخلی به بین‌المللی پروازهای آن به بیش از 30پرواز در هفته ارتقا یابد‌، پرواز مستقیم به مشهد‌، عسلویه و نجف اشرف هم رهاورد استاندار جدید لرستان در دولت تدبیر است که نوید‌بخش ورود سرمایه‌گذاران‌، تولیدگران و جهانگردان به این استان است‌.
نباید فراموش کرد که در همین دوران بود که فریاد کارگران بیکار شده این استان به سامان رسید و با ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شاهد فعالیت صنایع بزرگی همچون کشت و صنعت بودیم‌. لرستان بهشت سرمایه‌گذاران شعار جدیدی بود که در این دوران از زبان سرمایه‌گذاران خارجی به گوش رسید و استانی که احساس ناامنی در آن به کابوس سرمایه‌گذاری تبدیل شده بود‌، حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی از داخل و خارج از کشور را تجربه کرد و رویدادهای مهمی همچون همایش تجار مسلمان برای سرمایه‌گذاری در لرستان را رقم زد‌.
تلاش برای جذب گردشگران و توسعه صنعت توریسم‌درمانی نیز کار دیگری بود که با دقت دنبال شد و به‌سازی زیر‌ساخت‌های  صنعت گردشگری در استان و توسعه آثار و ابنیه تاریخی و فراهم کردن امکانات رفاهی و خدماتی برای  گردشگران خود موید نگاه مثبت استاندار لرستان در  اهمیت و جذب گردشگران در مسیر توسعه لرستان بود که با دقت در دستور کار قرار گرفت‌.
استاندار لرستان در روز معارفه خود به درستی به این حقیقت اشاره کرد که باید به فعالان بخش خصوصی به عنوان مجاهدان فی سبیل‌الله نگاه کرد و دیری نپایید که با این بینش و تفکر توانست پای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را به استان باز کند و پروژه‌های بزرگی همچون برج‌های دو‌قلوی شهرستان خرم‌آباد‌، پروژه تعطیل شده کشت و صنعت‌، یخچال‌سازی‌، پل‌های شهری وسدهای مروک و ایوشان‌، راه‌آهن و ده‌ها پروژه دیگر اقتصادی را سر و سامان دهد‌.
اگر بخواهیم به اهمیت این پروژه‌ها در توسعه و پیشرفت استان و اشتغال‌زایی آن‌ها پی ببرید کافی است بدانید در پروژه مجتمع کشت و صنعت که در مساحتی به ابعاد یک هزار و 300 هکتار و با سرمایه‌گذاری 200میلیون دلاری سرمایه‌گذار خارجی احیا گردید 1500 فرصت شغلی جدید  به ظرفیت‌های استان افزوده شد  و یا در پروژه برج‌های دو قلوی شهرستان خرم‌آباد با سرمایه‌گذاری 300میلیارد تومانی‌، 200 فرصت شغلی‌، در راه آهن دورود‌، بروجرد‌، خرم‌آباد با سرمایه‌گذاری 600 میلیارد تومانی‌، 400 فرصت شغلی‌، در توسعه فرودگاه خر‌م‌آباد با سرمایه‌ای بالغ بر 53 میلیارد تومان‌، هتل صخره‌ای خرم‌آباد با سرمایه‌گذاری 8 میلیارد تومان‌ ،100 فرصت شغلی به صورت مستقیم‌، و در مجتمع گلخانه‌ای دیناروند هم با سرمایه‌گذاری 5 میلیارد و 400میلیون تومانی اشتغال‌زایی برای 200 نفر به صورت مستقیم ایجاد گردید و این موارد تنها گوشه‌ای از ظرفیت‌های ایجاد شده اقتصادی در استان است که می‌تواند بخشی از نیروی انسانی مولد را به کار‌گیری کند و از آمار گسترده بیکاری بکاهد‌.
اما در عرصه سیاسی استاندار لرستان معتقد است که برای موفقیت در مسیر توسعه استان و دست‌یابی به رشد و توسعه همه‌جانبه باید اعتدال و تدبیر در عرصه‌های مختلف مدیریتی‌، اجرایی‌، سیاسی و اقتصادی حاکم شود تا مردم طعم شیرین توسعه و پیشرفت را در زندگی خود احساس کنند‌. در این مورد خاص باید نخبگان سیاسی و فرهنگی هم به پیامدهای منفی افراطی‌گری واقف شوند و نیک بیاندیشند که نیاز امروز لرستان اتحاد‌، همدلی‌، هم‌افزایی و تفاهم است و برای رسیدن به آرمان شهری توسعه یافته باید از تمام ظرفیت‌ها هوشمندانه استفاده کرد و همه استعدادها را به کار گرفت‌.
اما در این جا باید از حقیقتی تلخ هم سخن به میان آورد و اعتراف کرد که یکی از موانع و دغدغه‌ها در مسیر توفیق مدیران دراین استان انتظارات وتوقعات نامعقول‌، غیر‌منطقی و فراقانونی و از همه  بدتر سهم‌خواهی فراقانونی از آن‌هاست.
مدیران اجرایی در این استان به جای این که تمام توان و ظرفیت خود را صرف پیشبرد برنامه‌ها‌، توسعه و عمران استان کنند و در این مسیر از وجود نخبگان و جریان‌ها به عنوان مشاورانی جامع‌نگر و کلان‌نگر با افق منافع ملی و استانی استفاده کنند‌، با کمال تاسف بالاجبار می‌بایست بیش‌ترین وقت و انرژی خود را صرف دیدارها‌، ملاقات‌ها‌، رایزنی‌ها و شنیدن توقعات و مطامع افرادی کنند که مدیران را وسیله‌ای در دسترس برای نیل به اهداف‌، مطامع و توقعات فردی و سود شخصی می‌دانند، و این چنین است که توسعه و عمران در جاده‌ای ناهموار و آزار دهنده گرفتار فرسایش می‌شود‌.
مردم فهیم ما نیک می‌دانند که زمزمه‌هایی که در گوشه و کنار استان در تخریب مدیران اجرایی صورت می‌گیرد نمی‌تواند تنها از سر دلسوزی و احساس تعلق خاطر نسبت به توسعه و آبادانی این استان باشد‌، بلکه ممکن است از سر سهم‌خواهی و زیاده‌طلبی و نرسیدن به مطامعشخصی افرادی باشد که احساس می‌کنند به آرزوهای خود نرسیده‌اند‌.
گمان اشتباهی است که تصور شود با شعارهای کلیشه‌ای و عوام‌فریب باز هم می‌توان از احساسات پاک افکار عمومی بهره برد‌.
علي قربانيجا دارد رسانه‌ها و نخبگان فرهنگی با دیدی جامع و کلان‌نگر ورود کنند و در ایجاد فضایی آرام و به دور از هرگونه تنش تلاش کنند تا توسعه فرهنگی در این سامان نماد‌سازی و نهاد‌سازی شود  و برسد روزی که شاهد لرستانی توسعه یافته و آباد متناسب با فرهنگ چندین هزار ساله مردم لرستان باشیم‌.
 
علی قربانی