شاید وقتی اسمی از امکان اقامتی در خرم‌آباد به میان می‌آید نا‌خود‌آگاه ذهن بسیاری به سمت هتل صخره‌ای (سزّار) می‌رود، هتلی که پس از حدود 18 سال از آغاز عمليات احداث آن اهالی خرّم آباد همچنان در انتظار تکمیل و بهره‌برداری اين اثر تاريخي هستند.
البته اين فقط هتل صخره‌ای نیست که سرنوشتي مبهم دارد و هتل‌های دیگری هم هستند که یا در زمان دولت قبل عمليات احداث آن‌ها آغاز شده و هنوز وضعيت ساخت و تكميل آن‌ها روشن نيست و يا برخي هتل‌ها كه طي دو سال اخير و در زمان دولت كنوني كار ساخت آن‌ها آغاز شده و سرنوشتي مشابه براي آن‌ها پيش‌بيني مي‌شود.
به نظر می رسد که همچنان روند شکست و رکود پروژه‌های اقامتی استان یا به سبب عدم توجیه اقتصادی یا رها نمودن پروژه از جانب سرمایه‌گذارانی که صلاحيت اين كار را نداشته‌اند و یا قطع تسهیلات بانکی اين معضل همچنان گريبان‌گير ديار ماست.
از هتل 5 ستاره شاپورخواست و هتل باستانی 4 ستاره بین‌المللی صخره ای (سزّار) گرفته تا هتل 5 ستاره بام خرّم‌آباد(افلاک) که روزی در زمان سکانداری دکتر دهمرده استاندار سابق لرستان قرار بود با درجه 5 ستاره  و گرید A لقب بزرگ‌ترین هتل ستاره‌دار استان لرستان را به یدک بکشد و در 15 طبقه بر بلندای بام خرّم‌آباد رخ‌نمایی کند كه البته اين طرح نيز ابتر ماند، زيرا مسیر و جانمایی نامناسب، دسترسی مشکل، سر راست نبودن مسیر، حجم بالای کاری پروژه و نهایتاً عدم توجیه اقتصادی و نبود سرمایه‌گذار دست به دست هم داد تا درجه هتل از 5 ستاره به 4 ستاره و حدوداً 10 طبقه از طرح اوليه هتل کاسته شود و به هتل کوچک 5 طبقه 4 ستاره‌ای مبدل گردد تا شاید امیدی به تکمیل آن قوت گیرد‌!
چند روز قبل در همین محل بام خرم‌آباد و بخش نزديك باغ وحش كاسيت که به مراتب مکانی پرت‌تر و بدون چشم‌انداز خاصی نسبت به هتل قبلي است، مجدداً هتل 4 ستاره دیگری که از مصوبات سفر هیات دولت به لرستان بود کلنگ‌زنی شد. با اين اقدام، بسياري از خرم‌آبادی‌ها که همچنان دل در گرو این شهر دارند مانده‌اند که چرا با وجود مشکلاتی چون دسترسی نامناسب، سر راست نبودن مسیر، نبود توجیه اقتصادی و به علاوه نداشتن چشم‌انداز به شهر و ویویینا مطلوب و از طرفی وجود هتل 4 ستاره در حال ساخت دیگری در این مجموعه؛ مجدداً اشتباهی که در جانمایی هتل افلاک اتفاق افتاد و در نهایت منجر به صغیر شدن آن به قیمت آب رفتنش شد در جانمایی هتل پارسیان هم تکرار شود‌؟
 اشتباه در جانمایی اماکن اقامتی خرم‌آباد همچنان ادامه دارد‌!
طرح از برج "هتل افلاک" خرّم‌آباد قبل از صغیر شدن و کاهش 10 طبقه‌ای‌!

 چرا نباید هیچ کدام یک از فاکتورهای ایجاد یک مرکز اقامتی همچون نزدیکی به فرودگاه، فاصله مناسب با اماکان شاخص تفریحی و گردشگری شهر، چشم‌انداز مطلوب، دسترسی راحت، سر راست بودن جغرافیایی مسیر به منظور مسیریابی آسان توسط گردشگران و ... نه تنها در هتل افلاک و پارسیان بلکه در اکثر هتل‌های ساخته شده یا در حال ساخت خرم‌آباد رعایت نگردد ؟!
 چرا نباید از اشتباهات گذشته (اشاره به جانمایی نامناسب هتل افلاک) که اتفاقاً نمونه آن در بیخ گوش محل کلنگ‌زنی هتل پارسیان است پند گرفت و موجب هدر رفتن بیت‌المال شد؟
چه اصراری است که در مجموعه بام خرم‌آباد و با وجود عمليات احداث هتلی 4 ستاره، هتل دیگری در مجاورت آن ساخت شود؟ آیا تنها به سبب وجود زمین رایگان و ارزان‌قیمت در این مجموعه، باید چشم به فاکتورهای مهم دیگری که در ایجاد مراکز اقامتی كه از شاخصه‌های مهم يك شهر به شمار می‌روند فرو بست و حتی به قیمت خالی بودن و خاک خوردن اتاق‌های هتل در فصول محدود گردشگری لرستان، توجهي به اين موضوع نكرد؟
آیا بهتر نیست در کنار پروژه بزرگ "ساماندهی پل شکسته خرم‌آباد" و ایجاد مجتمع گردشگری "طاق پیل" قسمتی کوچکی از اراضی این پارک بزرگ، به منظور ساخت هتل 4 ستاره پارسیان واگذار مي‌شد چرا که با اتمام ساخت پارک مینیاتوری پل شاپوری و با وجود تنها پل تمام‌سنگ دنیا در کنار این هتل؛ هم توجیه اقتصادی آن تضمین می‌شد و هم وجود همین هتل زیرساختی در بحث گردشگری پارک و اثر تاریخی موجود در مجاورتش تثبيت مي‌گرديد.
 
متاسفانه در خرم‌آباد به چنین فاکتورهایی در جانمایی امکان اقامتی توجهی نمی‌شود؛ به عنوان نمونه یا در بالای کوه و در مکانی پرت با مسیری پر پیچ و خم، باریک و خطرناک احداث می‌شوند همانند هتل در حال ساخت افلاک و جدیداً پارسیان، یا در مرکز شهر با خیابان‌های کم عرض، یک طرفه‌، پرترافیک و شلوغ و گاه بدون پاركينگ احداث می‌گردند همچون هتل 4 ستاره رنگین کمان و یا در نقاط دور و خارج از شهر مانند هتل شاپور‌خواست که حداقل تا ورودی شمالی خرم‌آباد 10 کیلومتر فاصله دارد (فاصله دریاچه کیو به عنوان نزدیک‌ترین شاخصه طبیعی – گردشگری به هتل شاپورخواست قریب به 15 کیلومتر است‌!)
 قطعاً مهمانان اسکان یافته در چنین هتلی‌هایی مسافت زیاد هتل با مکان‌های گردشگری و تاریخی و به تبع آن زمان و هزينه رفت و آمد بالا و نهایتاً اتلاف وقت، باعث می‌شود از اسکان در چنین هتل‌هایی پرهیز نموده و تنها فایده این چنین مراکز اقامتی برای مرکز لرستان نامی باشد نه رونق اقتصادی و گردشگری لرستان‌!
حال تکرار چنین اشتباهی در جانمایی هتل پارسیان، آن هم در دوره‌ای که نماینده عالی دولت در لرستان (مهندس هوشنگ بازوند) اتفاقاٌ تحصیل‌کرده در رشته‌های گردشگری و برنامه‌ریزی توریسم است قطعاً عذری بدتر از گناه بوده و مردم اشتباه بازوند کاردان و متخصص را بیش‌تر از دهمرده غیر‌متخصص به خاطر خواهند سپرد چرا که بر چنین اموری واقف بود و مانع تکرار آن اشتباه نشد‌!
چندی قبل هم موضوعی از جانب معاونت عمرانی استانداری شنیده شد که قرار است در شمال دریاچه کیو و در فضایی به وسعت نیم هکتار، هتل 5 ستاره کیو در 15 طبقه و با اعتباری بالغ بر 120 میلیارد تومان ظرف 3 سال توسط بخش خصوصی ساخته شود که از آن زمان دیگر خبری از این پروژه نشد و اطلاعاتی دیگری در اختیار اصحاب رسانه و شهروندان قرار نگرفت تا بدانيم سرنوشت این پروژه مهم اقامتی به کجا رسیده است‌؟
تعلل در ایجاد زیرساخت‌های اقامتی عاملی شده تا اهالی لرستان آینده روشنی برای رونق صنعت گردشگری شهر و استان‌شان متصور نشوند و از سویی مسافران و گرشگران به جاي اقامت، حالت عبوری به خود گرفته و بازدید خود را به دیدن قلعه فلک‌الافلاک محدود نموده و لرستان را خیلی زودتر از آن‌چه که باید ترک کنند، در حالی که می‌توان با شکوفا کردن صنعت اکوتوریسم و بهره‌برداری مناسب از احمد ساكيزیرساخت‌های اقامتی سرمایه‌های خفته طبیعی و تاریخی لرستان را به صورت درآمد وارد رگ‌های اقتصاد این استان کرد.
اميدواريم مسئولين با توجه به نكاتي كه در ذكر شد، از تكرار اشتباهات گذشته پرهيز نموده و هر چه زودتر تصميمي مفيد در اين زمينه اتخاذ نمايند.
 
احمد  ساكي / خرم‌آباد