استان لرستان سال 98 را با سیل آغاز کرد، سیلی که آسیب‌های جدّی به زیرساخت‌های استان وارد ساخت. شهرهای پل‌دختر، معمولان، خرم‌آباد، نورآباد، چگنی و روستاهای بسیاری سیلیِ سیل (1) را بر پیکره زیرساخت‌هایشان به شدّت احساس کردند. در این میان، شهرهای پل‌دختر، معمولان و روستاهای آن سامان شاید تا سال‌ها نتوانند زیر بار سنگین خرابی‌های سیل قد علم کنند و به وضعیت اولیه بازگردند.
البته، آغاز سال 98 خوش یُمنی و مبارکی همیشگی خود را نیز به همراه داشت. پیام نوروزی رهبر فرزانه انقلاب امیدی تازه در برابر چشمان مردم گشود و فرصت‌های جدیدی را برای کشورمان رقم زد. در وانفسای رکود اقتصادی و کاهش تولیدات داخلی، چه زیبا و بجا «رونق تولید» به‌عنوان راهبرد اساسی دولتمردان در سال 1398 ترسیم و تعیین شده است.
امروزه، رقابتی شدید و نفس‌گیر در عرصه‌های تولید و اقتصاد در میان کشورهای جهان در گرفته و در این کارزار سخت و پیچیده، قدرت‌های بزرگ اقتصادی نقش محوری و اساسی ایفا می‌کنند. معمولاً، شکوفایی اقتصادی و «رونق تولید» رفاه و آسایش جوامع را به همراه دارد و در حقیقت، «تولید» زیربنا و بسترساز توسعه و پیشرفت به حساب می‌آید. بدیهی است هر کشوری تولیدات بیشتری به بازارهای جهانی عرضه نماید، برنده میدان سخت رقابت اقتصادی خواهد بود. بر همین اساس، اعلام سال 1398 به عنوان سال «رونق تولید» دقیقاً رشد و شکوفایی اقتصاد کشورمان را هدف اصلی قرار داده و در صورت اهتمام مجریان و دست‌اندرکاران، بی¬تردید، تأثیر بسزایی در افزایش کیفیت رفاه و آسایش مردم نجیب کشورمان خواهد داشت.

به بیانی دیگر، برای بهره‌برداری از این فرصت گران‌بها، کدام مدیران و چه سازمان‌هایی باید این راهبرد هوشمندانه را اجرایی و عملیاتی سازند. بی‌تردید، جواب این سؤال کلیدی در کارآمدی مدیران و دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی نهفته شده است. واضح و آشکار است در رابطه با «تولید» دستگاه‌ها و سازمان‌های ذیل (چه مستقیم و چه غیرمستقیم) تحت نظر استاندار محجوب لرستان مسئولیت خطیری به عهده دارند:
معاونت هماهنگی‌های امور اقتصادی استانداری لرستان
سازمان صنعت، معدن و تجارت
سازمان جهاد کشاورزی
اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری
اداره کل کار، تعاون و امور اجتماعی
سازمان برنامه‌وبودجه و بانک‌ها
شرکت‌های تحت نظر سازمان تأمین اجتماعی (شستا)
نمایندگی ستاد اجرایی فرمان 8 ماده‌ای امام (ره) در استان
نمایندگی آستان قدس رضوی در استان
نمایندگی بنیاد برکت در استان
فرماندهی قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص)(2)
اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی

در این میان، به‌جز معاونت هماهنگی‌های امور اقتصادی، سازمان برنامه‌وبودجه و بانک‌ها که نقش برنامه‌ریزی، حمایت و تأمین اعتبارات را به عهده‌دارند، دیگر سازمان‌ها چه به‌طور مستقیم و چه به‌طور غیرمستقیم می¬توانند در راه‌اندازی طرح‌های تولیدی، در سطح استان نقش عملیاتی، اجرایی و حمایتی ایفا کنند. به بیانی ساده‌تر، هر سازمان متولی می‌تواند اجراء یک طرح تولیدی فاخر را در یک شهرستان به عهده بگیرد و با مطالعه و تهیه طرح توجیهی، آن را رأساً اجرا و یا به بخش خصوصی و سرمایه‌گذار معتبر واگذار نماید و با حمایت و هدایت آن طرح تولیدی را به سرانجام برساند.
اشک تمساح و طناب پوسیده ترامپبدین روش و به برکت نام‌گذاری سال 1398 به‌عنوان سال «رونق تولید» استان لرستان حداقل شاهد راه-اندازی 11 طرح فاخر تولیدی در 11 شهرستان خواهد بود. اگر هر طرح تولیدی بین 70 تا 100 نفر اشتغال‌زایی داشته باشد، در سال جاری حداقل 1000 نفر صاحب شغل شده و زندگی‌شان سروسامانی خواهد یافت.
همانطوری‌که اشاره شد، موفّقیت و عملیاتی نمودن طرح‌های تولیدی در دستان مدیران قرار دارد و عملیاتی شدن تولید منوط به همّت و تلاش سازمان‌های متولی است.
آیا استان لرستان در راستای منویات رهبر فرزانه انقلاب می‌تواند ظرفیت‌های خود را بیازماید و از موهبت و فرصت سال «رونق تولید» بهره‌مند گردد؟
 

سیدمحمد قاسمی/ یافته



 


(1): برگرفته از عنوان مقاله "سیلیِ سیل"
 نوشته آقای تیمور احمدوند
 (نشریه بامداد لرستان)
(2): مجری پروژه‌های زیرساختی و اشتغال‌زایی