ایرج عبدی نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان این که برجسته کردن عیوب، در ذات طنز نهفته است، تولید فیلم با رویکردهای قومیتی برای آشنای جهانیان با فرهنگ و تمدن ایران زمین را لازم دانست.
اظهارات او درباره فیلم سینمایی «ایران برگر» ساخته مسعود جعفري‌جوزاني و موضوعات پیرامون آن در ادامه می‌آید:
معتقدم تصمیم گروهی از مدیران فرهنگی استان لرستان که مانع از پخش این اثر در خرم‌آباد و بروجرد شده‌اند درست نبود و با صحبت‌های ايرج عبدي نماينده مردم خرم‌آباد و چگني در مجلس شوراي اسلاميبنده و "مجمع نمایندگان لرستان" این مشکل برطرف شد و نمایش این اثر در سینماهای خرم‌آباد از سر گرفته شده است.
البته باید توجه کرد که آثار سینمای ایران بیشتر از آن که تامل برانگیز باشند به سمت طنز رفته‌اند. سینماگران ایرانی طنز را راحت می‌سازند و برای آن سوژه‌های بسیاری دارند و فیلم «ایران برگر» هم با هدف سرگرمی ساخته شده است.
با این اوصاف «ایران برگر» که گویشی مشابه با گویش لری دارد، مورد استقبال مردم لرستان قرار گرفت و حساسیتی در میان مردم این استان لرستان بر روی آخرین ساخته آقای جوزانی نیست.
ساخت فیلم با لهجه‌های قومیتی نه تنها اشتباه نیست بلکه باید آن را به فال نیک گرفت و باید آن را اتفاق خوبی برای تصویر جنبه‌های مثبت و آموزنده هر قوم دانست چراکه آشنایی اقوام و مردمان استان‌های دیگر را با فرهنگ قوم‌ها به دنبال دارد، در این شرایط مخاطبان سینما و تلویزیون به مرور با نقاط فرهنگی تمامی خطه‌ها آشنا می‌شوند.
اما از آن‌جا که سینما در قالب طنز بیش‌تر به دنبال برجسته کردن عیوب است حساسیت‌هایی را در میان قومیت‌ها ایجاد می‌کند در حالی که این برجسته کردن عیوب در ذات طنز نهفته است، ما از همه کارگردان‌های سینما دعوت می‌کنیم که با گویش لری فیلم بسازند و از این اتفاق استقبال می‌کنیم، اما این که بخواهند تنها نقاط منفی یک قوم را برجسته کنند نه اتفاق خوبی است و نه به صلاح کشور است.
سینمای ایران باید به دنبال برجسته کردن نقاط قوت فرهنگ دیرینه خود باشد، به‌عنوان مثال فیلم‌سازان کره‌ای مردم خود را در گذشته‌های دور افرادی اهل علم و ادب با ظاهری آراسته نشان می‌دهند درحالی که گذشته کره این طور نبوده است! اما آن‌ها با هوشمندی به دنبال این هستند که به مردم دنیا بگوید کره تاریخ و تمدن متمدنی دارد! تولید فیلم با رویکردهای قومیتی برای آشنای جهانیان با فرهنگ و تمدن ایران زمین لازم است.
کارگردان‌های سینمای ایران هم باید به دنبال برجسته کردن تمدن چندن هزارساله سرزمین ایران باشند و این اتفاق یک ضرورت برای کشور است.
عموم مخالفت‌ها از آن جایی نشات می‌گیرد که معمولاً بدون توجه به محتوا بر روی موضوعات ظاهری حساسیت نشان می‌دهیم هرچند سینمای ما با مشکل سناریو رو به رو است و آثاری که با نگاه به آینده خط و مش درستی به جامعه ارائه دهند کمتر تولید می‌شود.
منبع: سرویس فرهنگی خبرگزاری خانه ملت
 
توضيح: فيلم ايران برگر از دو هفته قبل در سينماهاي خرم‌آباد و بروجرد اجازه اكران يافت و اكنون بر پرده سينماهاي اين دو شهر است.