یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

ایرج عبدی نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان این که برجسته کردن عیوب، در ذات طنز نهفته است، تولید فیلم با رویکردهای قومیتی برای آشنای جهانیان با فرهنگ و تمدن ایران زمین را لازم دانست.
اظهارات او درباره فیلم سینمایی «ایران برگر» ساخته مسعود جعفري‌جوزاني و موضوعات پیرامون آن در ادامه می‌آید:
معتقدم تصمیم گروهی از مدیران فرهنگی استان لرستان که مانع از پخش این اثر در خرم‌آباد و بروجرد شده‌اند درست نبود و با صحبت‌های ايرج عبدي نماينده مردم خرم‌آباد و چگني در مجلس شوراي اسلاميبنده و "مجمع نمایندگان لرستان" این مشکل برطرف شد و نمایش این اثر در سینماهای خرم‌آباد از سر گرفته شده است.
البته باید توجه کرد که آثار سینمای ایران بیشتر از آن که تامل برانگیز باشند به سمت طنز رفته‌اند. سینماگران ایرانی طنز را راحت می‌سازند و برای آن سوژه‌های بسیاری دارند و فیلم «ایران برگر» هم با هدف سرگرمی ساخته شده است.
با این اوصاف «ایران برگر» که گویشی مشابه با گویش لری دارد، مورد استقبال مردم لرستان قرار گرفت و حساسیتی در میان مردم این استان لرستان بر روی آخرین ساخته آقای جوزانی نیست.
ساخت فیلم با لهجه‌های قومیتی نه تنها اشتباه نیست بلکه باید آن را به فال نیک گرفت و باید آن را اتفاق خوبی برای تصویر جنبه‌های مثبت و آموزنده هر قوم دانست چراکه آشنایی اقوام و مردمان استان‌های دیگر را با فرهنگ قوم‌ها به دنبال دارد، در این شرایط مخاطبان سینما و تلویزیون به مرور با نقاط فرهنگی تمامی خطه‌ها آشنا می‌شوند.
اما از آن‌جا که سینما در قالب طنز بیش‌تر به دنبال برجسته کردن عیوب است حساسیت‌هایی را در میان قومیت‌ها ایجاد می‌کند در حالی که این برجسته کردن عیوب در ذات طنز نهفته است، ما از همه کارگردان‌های سینما دعوت می‌کنیم که با گویش لری فیلم بسازند و از این اتفاق استقبال می‌کنیم، اما این که بخواهند تنها نقاط منفی یک قوم را برجسته کنند نه اتفاق خوبی است و نه به صلاح کشور است.
سینمای ایران باید به دنبال برجسته کردن نقاط قوت فرهنگ دیرینه خود باشد، به‌عنوان مثال فیلم‌سازان کره‌ای مردم خود را در گذشته‌های دور افرادی اهل علم و ادب با ظاهری آراسته نشان می‌دهند درحالی که گذشته کره این طور نبوده است! اما آن‌ها با هوشمندی به دنبال این هستند که به مردم دنیا بگوید کره تاریخ و تمدن متمدنی دارد! تولید فیلم با رویکردهای قومیتی برای آشنای جهانیان با فرهنگ و تمدن ایران زمین لازم است.
کارگردان‌های سینمای ایران هم باید به دنبال برجسته کردن تمدن چندن هزارساله سرزمین ایران باشند و این اتفاق یک ضرورت برای کشور است.
عموم مخالفت‌ها از آن جایی نشات می‌گیرد که معمولاً بدون توجه به محتوا بر روی موضوعات ظاهری حساسیت نشان می‌دهیم هرچند سینمای ما با مشکل سناریو رو به رو است و آثاری که با نگاه به آینده خط و مش درستی به جامعه ارائه دهند کمتر تولید می‌شود.
منبع: سرویس فرهنگی خبرگزاری خانه ملت
 
توضيح: فيلم ايران برگر از دو هفته قبل در سينماهاي خرم‌آباد و بروجرد اجازه اكران يافت و اكنون بر پرده سينماهاي اين دو شهر است.
 
 

دیدگاه‌ها  

#1 زيدي نژاد 1394-02-22 09:26
آقاي عبدي الان توي ايران برگر نقاط منفي برجسته شده يا نقاط مثبت؟ و بعد آيا در حوزه انتخابيه شما اين چنين انتخابات برگزار مي گردد؟ شما خود شام و شيريني ميداديد؟ ما اتفاقا مشكلي با ظاهرش نداشتيم محتوايش مهم بود كه نشان مي داد در خطه به ظاهر لرنشين ؛انتخابات با پول و چوب برگزار مي گردد. علت مخالفتمان اين بود ....
نقل قول کردن
#2 گل آقا 1394-02-22 11:04
با سلام خدمت دکتر عبدی زحمتکش و عزیز.
جناب دکتر برای حل مشکل ورزش استان چکارها کردید؟ فیلم ایران برگر مشکل بزرگتریه یا حل مشکلات این همه ورزشکار بلاتکلیف که هر روز خبر های از تلف شدنشون در گوشه و کنار این استان میشنویم ؟؟
نقل قول کردن
#3 حامد 1394-02-22 12:40
البته خداییش من هم به عنوان یک شهروند لر با نظر آقای عبدی موافقم.هر چیزی که از یک قوم به عنوان طنز بیان می شود که لزوما تمسخر یا تحقیر اون قومیت نیست.بهتر یه کمی قدرت تحملمونو بالا ببریم.
نقل قول کردن
#4 شهروند خرم ابادی 1394-02-22 15:32
بنده این فیلم را در سینما استقلال دیدم نقطه منفی که باعث توهین و یا تمسخر قوم لر باشد ندیدم .
نقل قول کردن
#5 CLICK 1394-02-22 15:41
طنز باید شریف باشد. آن کاریکتاتور است که یک نقص یا مشکل را بزرگ تر از حد معمول نشان می دهد نه طنز، اگر طنز به آن سو کشیده شود تبدیل به هجو خواد شد. طنز جای بذله گویی ست نه هجوه گویی.
آن کس هنرمند است که بتواند بدون توهین کردن و آزردن خاطر کسی دیگران را بخنداند که این عین توصیه اسلام است. البته آقای جوزانی خود در اصالت لر هستند و حق دارند درباره این قوم فیلم بسازند اما حق ندارند به آن بی حرمتی کنند.
کارگردان فیلم در چشم باد اگر دوست دارد به قوم لر خدمتی کند بهتر است زاویه دید خود را بر روی دلاوری ها و مشاهیر این قوم معطوف کند. اگر روزی فیلمی با این مضمون ساخته شد باید آن را به فال نیک گرفت و از دست اندر کاران آن تجلیل کرد و دیگران را هم به تکرار آن دعوت کرد. مثلا فيلم كريم خان زند
نقل قول کردن
#6 محسن 1394-02-22 15:44
فیلم با لهجه لری درست کنند نه دلقک بازی و لوده گری
شما نماینده مردم در روزگاری که تمام جک ها و توهین ها سمت لرها را نشانه گرفته از فیلمی حمایت میکنید ؟!
نقل قول کردن
#7 احمدرضا 1394-02-22 16:03
آقای عبدی ببین ورزشکارها داره چی به سرشون میاد بابا. آخه داری چکار میکنی؟
نقل قول کردن
#8 امید 1394-02-22 16:24
خداوکیلی گل آقا اینو راست میگه بابا فیلم و نقد و پیگیری اون کار نماینده نیست.آقا بچسب به کار جوان ها توروخدا.
نقل قول کردن
#9 زاپاتا 1394-10-25 06:40
زیدی نژاد محترم . با نظر شما کاملا مخالفم. بسیاری از کاندیدها سعی میکنند با دادن شام و نهار ارا مردم را کسب کنند. کاش اینجور نبود ولی بدبختانه هست. سخنی هم با علاقه مندان ورزش: دوستان این صفحه هنر و بیان دیدگاه مسائل مربوط به هنر است. دیگاه ورزشی خودتان را در پیج ورزش منعکس کنید. آقای جوزانی فیلم شیر سنگی را در شرح دلاوری های عشایر ساخته و در فیلم دل و دشنه و در مسیر تندباد دوربین شان در خدمت همین مهم بوده. ضمنا رسالت هنر نقد و تحلیل مسائل احتماعی در 4چوب اصول درام است. هنر تنقید میکند نه تمحید تجلیل میکند نه تجلیل. و در انتها اکران فیلم مذکور با مشکل مواجه شده بود که نماینده حسب وظیفه باید ورود میکرد.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا