قدرشناسي در خون لرهاست. اگر كسي به آن‌ها محبت كند، سعي مي‌كنند به هر طريقي كه مي‌توانند جبران كنند حتي اگر سن آن‌ها پايين باشد.

به گزارش يافته، دختربچه‌ي 8 ساله خرم‌آبادي كه هر روز در منزل‌شان شاهد تعريف و تمجيد پدر و مادرش از خدمات شهردار اين شهر بوده است، براي تشكر، يك نقاشي مي‌كشد و آن را به پدرش مي‌دهد تا او نيز از كسي كه باعث خشنودي پدرش و آباداني شهرش شده، در حد توان تشكر كرده باشد.

"فاطمه محمدي" نه شهردار را ديده و نه برج‌هاي چند طبقه‌اش لنگ مجوز شهرداري است كه بخواهد براي هندوانه گذاشتن زير بغل كسي دست به كاري بزند. كودكي است معصوم كه احساساتش باعث شده به خاطر شنيده‌هايش از نيكي انسان‌ها، عكس‌العملي براي تشكر نشان دهد.

الحق و الانصاف هم كه براي تشكر، خوب كسي را انتخاب كرده است. عملكرد نصيري و همكارانش در مجموعه شهرداري، اين روزها مايه مباهات خرم‌آبادي‌هاست، البته شايد برخي كه دست‌شان از منافعي كوتاه شده از كارهاي او راضي نباشند، اما اكثر مردم از تلاش‌هاي او در عمران و آباداني شهرش با توجه به بضاعت اندكي كه شهرداري خرم‌آباد دارد، لب به تحسينش گشوده‌اند.

فرهاد(هرمز) نصيري، زاده‌ي اين شهر است. از كودكي در كوچه پس‌كوچه‌هاي خرم‌آباد بزرگ شده و شهرش را به خوبي مي‌شناسد. نه اهل زد و بند سياسي است كه با تقاضاي استاندار يا نماينده‌ي مجلسي منصب بگيرد و نه عضو باند و جناحي كه با آمدن نسيمي جديد در اين عرصه، كاسه و كوزه‌اش را جمع كند و پي كارش برود.

براي شخصيتش احترام قائل است و همانند برخي براي پست و مقام گرفتن به هر دري نمي‌زند. به هيچ وجه اجازه نمي‌دهد كه كسي براي پست و مقام گرفتنش، نزد ديگران ريش گرو بگذارد و رويي بياندازد. چون آزادمرد است و نوچه‌ي فلان مسوول يا نماينده مجلس نيست!

امثال نصيري در اين شهر بسيار هستند كه بايد آنان را يافت و با خواهش و تمنا از توانايي‌شان براي خدمت به مردم استفاده كرد، اما افسوس كه "چسبيده‌هاي متملق" و برخي "راي جمع‌كن‌هاي با چشم‌داشت" چنين اجازه‌اي به نخبه‌هاي اين ديار نمي‌دهند! شايد اين موضوع، ناتواني ما لرستاني‌ها را نشان مي‌دهد كه نمي‌توانيم از اين نيروهاي خوب، براي پيشرفت ديارمان استفاده كنيم.

به هر حال، نصيري در كارش موفق است، چون: از متن همين مردم برخواسته و به همين خاطر، انساني مردمي است. مثل فلاني نيست كه فقط هفته‌اي يك‌بار آن هم 4 نفر را صبح روز دوشنبه از ساعت 10 تا 12 صبح در دفتر مديريتش بپذيرد.

مثل فلاني هم نيست كه معلوم نيست بر اساس كدام شايستگي، توانسته پست مديريت بر مردم را بگيرد، اما از رويايي با همين مردم و پاسخ‌گويي به آن‌ها ابا داشته باشد.

آن فلاني‌ها اتوبوسي آمدند و اتوبوسي هم مي‌روند، اما كساني كه بر اساس توانايي و لياقت‌شان منصب گرفتند و به مردم خدمت كردند و مثل امثال مرحوم علي‌محمد ساكي، براي هميشه در قلب اين مردم منصب‌دار هستند و خواهند بود.

اميدواريم به تريج قباي كسي برنخورد، اما معتقديم مي‌توان به جاي «اداي خوب بودن» را درآوردن، «خوب» بود. والله كه اين ساده‌تر است!

فاطمه‌ي 8 ساله در حد بضاعتش نيكي را ديد و تشكر كرد، لذا ما هم مي‌گوييم: فاطمه متشكريم!

بوسه‌ي پيرمرد خرم‌آبادي بر پيشاني شهردار خرم‌آباد به خاطر تشكر از او (اسفند 1391)

 

رضا - ج / خرم‌آباد