تاریخ نشان می‌دهد هرگاه شرایط رشد کتابخانه‌ها در جامعه‌ای فراهم آمده آن جامعه پله‌های ترقی را یکی پس از دیگری طی کرده و سیر قهقرایی جامعه هم زمانی  آغاز گردیده است که کتابخانه‌ها مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند.
همه مردم، نقش و جادوی کتاب در رشد و اعتلای فرهنگ و اطلاعات جامعه را می‌دانند و نوشتن از اهمیت کتاب و کتابخانه تکرار مکررات است و  در این نوشتار به آن پرداخته نمی‌شود.
به رغم این که مطالعه جایگاه ویژه‌ای در عرف و فرهنگ رنگین مردم شهرستان پلدختر دارد ولی متاسفانه امکانات و فضای کافی در اين شهرستان برای علاقه‌مندان وجود ندارد.
احداث "کتابخانه شماره دو" یکی از مطالبات جدی مردم پلدختر از دولت نهم بود تا این که عملیات اجرایی کتابخانه شماره دو شهرستان پلدختر در زمینی به مساحت 1500 مترمربع در منطقه کاوکالی از سال 1385 آغاز شد و طبق برنامه مقرر گرديد در سال 90 به بهره‌برداری برسد.
قشر فرهیخته، دانشجو و دانش‌آموز امیدوار بودند که این پروژه در موعد مقرر به بهره‌برداری برسد و برای استفاده در اختیارشان قرار گیرد ولی متاسفانه دولت نهم به مقوله فرهنگ کم‌توجه و یا شاید بی‌توجه بود و این پروژه در زمان تعیین شده (سال 90) و حتی تا پایان دولت دهم (سال 92) نيز به بهره‌برداری نرسید.
اينك کتابخانه‌ی شماره دو پلدختر به صورت نیمه کاره رها شده است و امروز بعد از 9 سال، تنها 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و نیازمند توجه جدی مسئولین دولت تدبیر و امید در استان لرستان می‌باشد تا این پروژه‌ی فرهنگی که یکی از مطالبات جدی جوانان پلدختر از دولت است، هر چه زودتر به بهره‌برداری برسد.
پیام  کائیدی / پلدختر
 چشم پروژه فرهنگی پلدختر به نسخه دولت تدبیر و امید + عكس