توسعه و توسعه فرهنگي دو مفهوم بسيار مهم هستند كه در برنامه‌ريزي‌هاي ملي در چند دهه اخير از جايگاه ويژه‌اي برخوردار شده‌اند. مفهوم توسعه‌يافتگي يعني فراهم آوردن شرايط و امكاناتي براي آحاد جامعه كه شاخص‌هاي رشد فرهنگي محقق شود.
از ویژگی‌ها و الزامات حقوق شهروندی، مشارکت، نقد، همفکری، و ابراز عقیده است. اساسا نقد به عنوان یک فرصت است و دیدگاه رییس جمهور مبنی بر حمایت و تکریم از "نقد منصفانه" قلم را روان گردانید و امیدواریم مسئولین استان همگام و همقدم با رییس جمهور نقد را بشنوند و از آن به عنوان فرصتی در جهت تعدیل و اصلاح عملکرد خویش بهره ببرند.
این مقدمه را نوشتيم تا اولاً به حساسیت و جایگاه مهم حوزه فرهنگ و توسعه فرهنگی پی ببریم و دوماً به تاکیدات مسئولان و دولت جهت ارتقای توسعه فرهنگی توجه کنیم و در راستای این تاکیدات راه و روشی را در پیش گیریم.  
وقتی توجه به وضعیت مدیریتی و اداره دو نهادی که مستقیم سر و کار با فرهنگ دارند ما را به فکر می برد تازه متوجه می‌شویم که در راستای تحقق بخشیدن به تاکیدات مسئولان دولتی، مسئولین محلی آن طور که باید گام بردارند متاسفانه گام‌های اثرگذاری برنداشتند که در این شرایط مقوله‌ای به نام نارضایتی به وجود می‌آید. 
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چشم‌انتظار مدیر کل
عدم تغییر مدیران این سازمان تا هنگام بازنشستگی نشان‌دهنده این مسئله است که مسئولان اجرایی استان تقريبا فاقد برنامه‌اي خاص و منظم در این بخش هستند‌. اداره کردن کانون پرورش فکری با سرپرست هم تثبیت کننده این ادعا است.
نارضایتی درون سازمانی از بعضی مدیران این نهاد و عدم توجه به نیروهای حامی تدبیر و امید از مسائل دوره مدیریتی گذشته بود و متاسفانه کماکان این نارضایتی‌ها  وجود دارد. اما امید می‌رود تكليف فعلی این نهاد هر چه سریع‌تر روشن شود و مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان  بعداز ماه‌ها مشخص گردد.
اداره کل نهاد کتابخانه‌های لرستان و تعلل مسئولان
این نهاد، حیات خلوت جریان‌های سیاسی در طول دولت قبل بوده است و عدم ثبات مدیریتی در این نهاد فرهنگی‌، سبب شده از این سازمان به عنوان یک سازمان تماما سیاسی نامبرده شود.
 اداره کردن این نهاد به صورت سرپرستی در طول دو سال و اندی که از عمر دولت كنوني گذشته، نشانگر عدم تدبیر و اولویت این نهاد برای مسئولان مربوطه در استان است. معرفی روزانه افراد مختلف به نهاد تهران جهت تصدی مدیریت کتابخانه‌های عمومی، بیانگر فقدان راهبرد مدون مسئولان در عرصه فرهنگ است. عدم تعیین تکلیف مدیران ادارات شهرستان و ستادی در درون این نهاد، بیانگر بی‌برنامگی در این حوزه  است.
تغییرات مداوم کاربری کتابخانه مرکزی شهر خرم‌آباد پیش از افتتاح، ترزیق قطره چکانی اعتبارات این پروژه مهم و ضروری‌، بیانگر عدم توجه و فقدان اولویت به حوزه فرهنگ است. بیش از 10 سال است که این پروژه طول کشیده و روند کند ساخت آن همچنان ادامه دارد.
در شهرستان‌هاي دورود، الشتر، پلدختر و چگنی تنها یک کتابخانه وجود دارد كه یک زنگ خطر بزرگ فرهنگی است و نشان می‌دهد کارهای  ارائه شده به مردم در این حوزه فاصله‌های زیادی با شعارهای توسعه فرهنگی داده شده توسط مسئولین استان دارد.
 این هشداری جدی نسبت به مسئولان استان است که در خصوص افزایش سرانه مطالعه می‌بایست گام‌های اساسی بردارند که متاسفانه تا کنون شاهد اقدامات اثربخشی در این خصوص نبودیم.  در شهر کوهدشت دو کتابخانه، در شهر خرم‌آباد پنج کتابخانه، که کتابخانه هفده شهریور در مکانی استیجاری است و مکان قبلی آن با بی‌تدبیری برخی  مسئولان تخریب شد.  
جای تامل برانگیز در عرصه کتابخانه این است، که استان لرستان در مجموع و با احتساب کتابخانه‌های مشارکتی و مستقل حدود 50 باب کتابخانه دارد، این در حالی است که استان تهران 286 باب، استان اصفهان 278 باب، استان خوزستان 222 باب، استان فارس 197 باب کتابخانه دارند و ما همچنان از اولویت توسعه فرهنگی و فضاهای فرهنگی دم می‌زنیم.
به رغم همه تاکیدات مسئولان و به خصوص نماینده محترم ولی فقیه در استان بر توجه ویژه به بحث فرهنگ و سفارش‌های موکد ایشان به مسئولان استان، اما در کمال تعجب نزدیک به دو سال است که نهاد کتابخانه‌های لرستان با سرپرست اداره می‌شود و تا کنون نتوانستیم این اداره نه چندان عظیم را از نظر مدیریتی تعیین تکلیف کنیم.
تعلل 570 روزه مسئولین در انتصاب یک مدیر کل چالش‌های نهاد کتابخانه‌ها را دو چندان کرده و با قیاس نهاد کتابخانه‌های استان با دیگر استان‌ها متوجه می‌شویم که چقدر ضعیف عمل نمودیم.
 امید است این ضعف های بیان شده که اکثرا حاصل بی‌توجهی متولیان بوده است، با تدبیری درست و علمی و با میدان دادن به حامیان تدبیر و امید در سازمان‌های فوق‌الذکر مرتفع گردد و حداقل کاری که در اسرع وقت می‌توانستیم انجام بدهیم و ندادیم تعیین مدیر کل برای این نهادهای فرهنگی است.
کوتاهی مسئولین استان در عدم توجه به این نهادها در تعیین تکلیف مدیریتی آن‌ها از جايي محرز است که در کم‌تر استانی این چنین مواردی مشاهده می‌شود چرا که برابر قانون‌، سرپرست تا سه ماه می‌تواند مسئولیت قبول کند و نهایتاً تا 6 ماه زمان سرپرستی قابل تمدید است اما در لرستان براحتی ماه‌ها و سال‌ها اداره‌ای توسط سرپرست اداره می‌شود و مسئولین نیز به راحتي سرپرست‌ها را جابه‌جا می‌کنند که در این نزدیک به دو سال بی‌ثباتی مدیریتی در نهاد کتابخانه‌های استان به امری طبیعی مبدل شده است.
معتقدیم عدم توجه مسئولین استان، به تعیین تکلیف مدیریتی این نهادهای فرهنگی آسیب‌های زیادی به بدنه حوزه فرهنگی وارد می‌سازد و جا دارد مسئولان فعلی استان به خصوص استاندار بیش از این در خصوص بحث انتصابات، وقت را از دست ندهد و هر چه سریع‌تر به وضع مدیریتی ادارات مذكور و دیگر ادارات چالش برانگیز که نارضایتی‌هایي در اثر عملکرد مدیریتی به بار آ‌وردند رسیدگی نمایند.
 
سيد احمد  موسوي