یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

در آستانه‌ی سالروز رحلت پیامبر اکرم (ص)، شهادت امام حسن مجتبی و امام رضا (ع) و به مناسبت اربعین حسینی، سوگواره‌ی منطقه‌ای "چمرگه" به یاد قربانیان حادثه‌ی زلزله‌ی استان کرمانشاه با حضور هنرمندان مناطق زاگرس نشین در تالار شهید آوینی مجتمع فرهنگی هنری ارشاد خرم‌آباد برگزار شد.
سوگواره‌ی منطقه‌ای به گزارش یافته، در این مراسم که با حضور معاون سیاسی انتظامی استانداری لرستان، مدیر کل امور اجتماعی استانداری، مدیر کل آموزش و پرورش و استقبال گسترده‌ی عموم مردم برگزار شد، هنرمندان در بخش‌های مختلف اجرایی به اجرای مقام‌های سوگ پرداختند.
چمری، سحری، شیونی، پاکتلی، رارا، هوره، مور، مویه، ساری خوانی و... بخش‌های مختلفی بود که هنرمندان شرکت‌کننده سوگ سرای لرستان به اجرای آن‌ها پرداختند.
در این سوگواره حمیدرضا حنان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، استاد محمدرضا درویشی پژوهشگر نامدار موسیقی ایران و استاد ایرج رحمانپور، شاعر پژوهشگر و خواننده‌ی شهیر لرستانی به ایراد سخنرانی پرداختند.
سید سیامک موسوی نیز به عنوان مجری کارشناس، اجرای برنامه را بر عهده داشت.
در بخش آغازین این سوگواره، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ضمن تسلیت مناسبت‌های ماه محرم و صفر و درگذشت عده‌ای از هموطنان در حادثه‌ی زلزله‌ی استان کرمانشاه، گفت: همان‌گونه که در سوره زلزال آمده است در زمان فرارسیدن زلزله‌ی تمام کنده، آنچه که می‌تواند موجب سعادت و سربلندی بندگان شود نیکی است و بهترین راه برای این کار تمسک جستن به سیره‌ی پیامبر اکرم (ص) و ائمه‌ی معصومین (ع) است.
وی افزود: بهترین معرف ویژگی‌های پیامبر اکرم (ص) قرآن کریم است که می‌فرماید پیامبری از جنس مردم، در میان مردم و با مردم را به نزد شما می‌فرستم.
حنان خاطر نشان ساخت: بنا بر این تعریف باید گفت که کامل‌ترین شکل دموکراسی در طول تاریخ، رسالت انبیاء خدا و به‌خصوص رسول اکرم (ص) است.
وی در پایان ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این سوگواره، گفت: در این سوگواره شاهد اجرای برنامه توسط هنرمندان برجسته‌ی استان خواهیم بود و این رویداد فرصتی مغتنم برای عرض ارادت به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) و اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) است.
در بخش دیگری از این مراسم استاد محمدرضا درویشی با اشاره به ظرفیت غنی مقام‌های مختلف موسیقی در لرستان، ابراز داشت: بهتر است اجرای این‌گونه برنامه‌ها در راستای پاسداشت مقام شامخ هنرمندان بزرگ و زنده نگه داشتن مقام‌های مختلف موسیقی به خصوص سوگ و چمر به صورت مداوم و سالانه باشد و جنبه‌ی پژوهشی و علمی آن نیز پربار تر گردد.
استاد ایرج رحمانپور نیز در این سوگواره به معرفی آیین چمر در مناطق زاگرس نشین پرداخت و گفت: چمر همان چنبر فارسی و به معنای پیچ، خم و دایره است و در کلام به کسی که در کلافی از سردرگمی گرفتار شده گفته می‌شود.
وی تصریح کرد: چپی نیز همین معنی چمر را می‌دهد و گاهی مجموعه‌ی موسیقی سوگ را چپی نیز می‌نامند و این با آنچه در رقص کردی آمده متفاوت است و به این دلیل که سماها و رقص‌های شادیانه از راست به چپ است، در زمان سوگ همه چیز وارونه می‌شد و سماهای سوگ از چپ به راست صورت می‌گرفت و به همین دلیل به آن چپی می‌گویند.

سوگواره‌ی منطقه‌ای

دیدگاه‌ها  

#1 کوکلا 1396-08-26 12:42
از روزی که قرار بود این برنامه اجرا شود منطقه زاگرس دچار چمر واقعی شد همیشه نفوس بد نزنید از شادی سخن بگویید و کارناوال شادی راه بیاندازید را بلا و چمر دور شود
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا