یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

معاون بهره‌وری و اقتصادی از ثبت ملی موقوفه حمام باشی خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری یافته، مسلم رضایی پور با اعلام این خبر گفت: موقوفه حمام باشی خرم‌آباد از موقوفات عام تحت تولیت اوقاف و امور خیریه مربوط به دوره قاجار بوده که توسط شاهزاده حسین میرزا، به نیت روضه‌خوانی و عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع) وقف گردیده و در محل فعلی خیابان 24 متری حکیم شهر خرم‌آباد قرار دارد، به شماره 31769 در تاریخ 14 تیرماه 1396 در فهرست آثار ملی ثبت گردید.
رضائی پور افزود: این حمام دارای معماری خاص برگرفته از هنر اصیل ایرانی اسلامی و دارای گنبد و ایوان‌های متعدد بوده که با گذشت بیش از یک قرن قدمت، هنوز هم با همان کاربری به عموم مردم خدمت‌رسانی می‌نماید.
از دیگر ویژگی‌های این حمام تاریخی، سیستم سوخت و آتشگاه این حمام بوده، که دارای طراحی خاص برای گرم کردن کف آن می‌باشد.
 با پیشرفت های حاصله در طول این مدت در نوع سوخت آتشگاه این حمام تغییراتی به وجود آمده و حمامی که روزگاری با پهن گرم می‌شد و بعدهای جای خود را به سوخت‌های فسیلی داد، هم‌اکنون با گاز شهری بروز شده است.
در روزگاری که حمام‌ها در تعداد معدودی از منازل یافت می‌شد و استحمام در گرمابه‌های عمومی انجام می‌شد، حمام باشی، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در مرکز شهر خرم‌آباد، موردتوجه عامه مردم، مسافران و حتی بسیاری از علما و بزرگان این دیار بوده که برای استحمام از این حمام استفاده نموده‌اند.
موقوفه حمام باشی، در یک سنت قدیمی، همه‌ساله از ظهر عاشورا، میزبان عزاداران حسینی (ع) بوده، به‌نحوی‌که عزاداران، برای شستشوی بدن‌های آغشته به گل خشک‌شده، به این حمام مراجعه می‌کردند.
 ((فرهنگ وقف)) در شهر خرم‌آباد ریشه در باورها و اعتقادات مردم این دیار داشته و درعین‌حال منطبق بر نیازسنجی در هر دوره بوده است و با توجه به اینکه امروزه تنور استفاده از این حمام و سایر حمام‌های عمومی در حال سرد شدن است و تعداد حمام‌های فعال در خرم‌آباد کمتر از انگشتان یک دست می‌باشد، ثبت این موقوفه در آثار ملی فصل مشترکی در زمینه مساعدت، همکاری و حمایت سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با اداره اوقاف و امور خیریه خواهد بود.

دیدگاه‌ها  

#1 سپهر از خرم آباد 1396-05-26 13:00
امیدوارم این حمام تاریخی مثل حمام آسیا(گپ)سامانده ی و مرمت شود تا زمینه بازدید گردشگران از آن فراهم گردد.شهر خرم‌ آباد سرشار از آثار تاریخی است اما متأسفانه از ظرفیت ارزشمند این آثار برای جذب توریست و اشتغال زایی استفاده نمی کنند.
نقل قول کردن
#2 سپهر از خرم آباد 1396-05-26 13:03
اوایل هفته ی جاری خبر دادند که در رابطه با آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک خبری در راه است...بی صبرانه منتظر اعلام جزئیات مصوبه مهم و خوشایند هیئت دولت برای مردم لرستان هستیم.
نقل قول کردن
#3 علی 1396-06-02 00:53
تشکر
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا