یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌های سراسر کشور در تمامی مقاطع تحصیلی امسال با کاهش تعداد دانشجو مواجه بودند به‌طوری که اکنون ۵۰۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه‌های کشور وجود دارد.
به گزارش یافته به نقل از ایرنا، دکتر محمد فرهادی روز شنبه در نشست شورای علمی دانشگاه لرستان افزود: امسال تعداد ورودی‌های دانشگاه‌ها از چهار میلیون و ۸۰۰ هزار دانشجو در سال گذشته به چهار میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجو رسیده است که ۵۰۰ هزار کاهش تقاضا را نشان می‌دهد.
وی با بیان اینکه به منظور رفع این مشکل باید دانشگاه‌ها به سمتی حرکت کنند که متقاضیان رشته‌های تحصیلی مختلف در هر دانشگاه بر اساس نیازها و بازار کار مورد نیاز ساماندهی شوند، اظهار کرد: مجتمع گلخانه‌ای لرستان ظرفیت مناسبی در جذب برخی رشته‌های فارغ‌التحصیلان مرتبط با رشته‌های کشاورزی دارد که با جذب آن‌ها می‌توان بخشی از مشکل بیکاری افراد دارای مدرک دانشگاهی و تحصیل‌کرده را کاهش داد.
وی با اشاره به مشکل بیکاری در رشته‌های علوم انسانی گفت: امروزه در دنیا کلینیک‌های فلسفه که پاسخگوی برخی نیازهای افراد جامعه هستند راه‌اندازی شده است که بیانگر نقش و کارکرد رشته‌های انسانی در کنار رشته‌های فنی، مهندسی و مهارتی است.
دکتر فرهادی اظهار کرد: هم‌اکنون تعداد ۱۰۷ هزار دانشجو در دانشگاه‌های استان لرستان مشغول به تحصیل هستند که از این بین ۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌های دولتی و مابقی در سایر دانشگاه‌ها قرار دارند.
وی با بیان اینکه سرانه استاد به دانشجو در استان لرستان کمتر از حد کشوری است گفت: این سرانه در لرستان یک به ۳۳ است در حالی که در کشور یک به ۲۷ است که برای رفع این مشکل باید برای جذب هیات های علمی و جذب ردیف‌های اعتباری تلاش‌های بیشتری صورت گیرد.
وزیر علوم افزود: در برنامه ششم توسعه سرانه استاد به دانشجو باید به یک به ۲۰ برسد اما بهترین حالت آن یک به ۱۸ است.
وی با بیان اینکه در دانشگاه لرستان همه متقاضیان دکترا وام دریافت کرده‌اند، اظهار کرد: تاکنون ۴۵۰ دانشجوی دکترا وام دریافت کرده‌اند و چنانچه متقاضیان دیگری هم باشد به آن‌ها پرداخت خواهد شد.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در خصوص ساختمان‌های نیمه‌تمام دانشگاه‌ها گفت: باید ۵۰ درصد سهم خیرین جذب شود تا بتوان این طرح‌ها را تکمیل کرد چرا که امکان تخصیص اعتبارات دولتی برای آن‌ها وجود ندارد.
دکتر فرهادی افزود: ۱۳ هزار میلیارد ریال اوراق بهادار در راستای پژوهش به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پرداخت‌شده و در بخش اعتبارات ارزی و ریالی برای تجهیزات آزمایشگاهی و پارک‌های علم و فناوری نیز بودجه خوبی تصویب شده است.
 وی اظهار کرد: پارک علم و فناوری لرستان به عنوان یکی از طرح‌های سفر هیات دولت باید حداکثر تا سال ۱۳۹۶ تکمیل شود.

دیدگاه‌ها  

#1 همشهری 1395-12-14 23:48
آقای وزیر

بازار کار کجا بود؟؟؟؟؟؟

بازاریان نیاز به دانشگاه ندارن بازاریان شمع
تجارت دارن بلدن چطور پول درارن
نقل قول کردن
#2 علی 1395-12-15 14:21
صندلی خالی دانشگاهها بخاطر رشد بی رویه موسسات غیر انتفاعی و علمی و کاربردیه
مرکز نشر علم باید دانشگاه باشه تا دانشجو از استاد واقعی که سالها تجربه و علم را فرا گرفته آموزش بگیره
نقل قول کردن
#3 اسدی 1395-12-19 18:25
دانشگاه لرستان سال ۱۳۵۶ تاسیس شده ولی پس از چهل سال هنوز ساختمان جداگانه و مستقل برای داشکده انسانی ندارد
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا