یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

مدیر کل پزشکی قانونی استان لرستان گفت‌: طي 3 ماهه سال جاري 3 هزار و 473 نفر به دليل صدمات ناشي از نزاع به مراكز پزشكي حميدرضا نظيفي مدیر کل پزشکی قانونی استان لرستانقانوني استان مراجعه كردند.
به گزارش پايگاه خبري يافته، دکتر "حمید نظیفی" با بيان اين كه اين رقم در مقايسه با مدت مشابه سال قبل كه آمار مراجعين نزاع 3 هزار و 437 نفر بود، يك درصد افزایش يافته است، افزود: از كل مراجعين نزاع در 3 ماه فصل بهار سال جاري 2 هزار و 640 نفر مرد و 833 نفر زن بودند که در مدت مشابه سال قبل این رقم برابر با 2 هزار و 586 نفر مرد و 851 نفر زن بودند.
وی بيان داشت: در اين مدت شهرستان‌های خرم‌آباد با يك هزار و 149 و بروجرد با 710 نفر به نسبت جمعیت بيش‌ترين آمار و شهرستان پلدختر با 74 نفر كم‌ترين آمار مراجعين نزاع را داشته‌اند.
نظیفی با اشاره به اين كه آمار مراجعین مدعی نزاع در سال 94 تعداد 12 هزار و 861 نفر بوده که از این تعداد 3 هزار و 199 نفر زن و 9 هزار و 662 نفر مرد بودند، تصريح كرد: در مدت مشابه سال قبل 13 هزار و 464 نفر مدعی نزاع بوده‌ که از این تعداد 3 هزار و 456 نفر زن و 10 هزار و 8 نفر مرد بودند.
وي خاطرنشان ساخت: این آمار با کاهش4.4 درصدی در سال 94 مواجه بوده است.
افزایش مراجعين نزاع در مرداد‌ماه 94 نسبت به سایر ماه‌های سال
مدیر کل پزشکی قانونی استان لرستان با بيان اين كه در مرداد‌ماه سال 94 یک هزار و 460 نفر مصدوم نزاع به پزشكي قانوني مراجعه كردند كه نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش 1.9 درصدي مواجه بوده، گفت: در مرداد‌ماه سال93 آمار مراجعين نزاع به پزشكي قانوني یک هزار و 489 نفر بود.
کاهش مراجعين نزاع در بهمن‌ماه 94 نسبت به سایر ماه‌های سال
نظيفي با اشاره به اين كه در بهمن‌ماه سال 94 تعداد 777 نفر مصدوم نزاع به پزشكي قانوني مراجعه كردند كه نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش 1.1 درصدي مواجه بوده، بيان كرد: در بهمن‌ماه سال93 آمار مراجعين نزاع به پزشكي قانوني 786 نفر بود.
وي در پايان توصيه‌هاي براي مراجعين نزاع نمود:
1 -  ظاهر خون‌آلود تأثيري در صدور نظريه كارشناسي توسط پزشكي قانوني ندارد، آن‌چه مبناي صدور نظريه كارشناسي در خصوص جراحات است، نوع جراحت و عمق آن است. لذا معاينه دقيق ‌تر ضايعات نيازمند تميز بودن موضع و بررسي دقيق آن توسط كارشناسان پزشكي قانوني است.
2-  همچنين بايد افزود که ديگر چيزي به نام طول درمان در پزشكي قانوني تعيين نمي‌شود و اين هم يکي ديگر از باورهاي نادرست به يادگار مانده از گذشته است.
3-  براي صدور نظريه كارشناسي در خصوص صدمات ناشي از نزاع توسط سازمان پزشكي قانوني ارائه معرفي‌نامه از مراجع قضايي و يا كلانتري الزامي است.
4-  در مواردي براي بررسي دقيق‌تر جراحات و يا عوارض صدمات نيازمند اخذ مشاوره و يا تصويربرداري و يا ساير اقدامات پاراكلينيك هستيم. اين امر براي حفظ حقوق مراجعين و اظهار نظر دقيق در خصوص صدمات است، لذا صبر و شكيبايي بيشتر مراجعين را مي‌طلبد.
5-  در صورت وجود جراحات و صدمات عمده و تهديد‌كننده، فرد مي‌تواند پس از انجام اقدامات درماني به پزشكي قانوني مراجعه كنند. سوابق اقدامات انجام شده از سوي پزشكي قانوني از مرجع درمان كننده اخذ خواهد شد تا حقي از فردي ضايع نشود.
6-  صدمات ايجاد شده در نزاع (شامل آثار ضرب و جرح) يا مشمول ديه است يا ارش. در ديه "كه مقدار مالِ معيني است و در شرع مقدس به سبب جنايات غيرعمدي بر نَفس، عضو يا منفعت يا جنايات عمدي در مواردي كه به هر جهت قصاص ندارد، مقرر شده‌ است. اَرش نيز "ديه غير مقدر است و ميزان آن در شرع تعيين نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و كيفيت جنايت و تآثير آن بر سلامت مجني عليه و ميزان خسارت وارده با در نظر گرفتن ديه مقدر و با جلب نظر كارشناس ميزان آن را تعيين مي‌كند." لذا در مواردي كه براي صدمه وارده ديه مقدر وجود نداشته باشد كارشناس پزشكي قانوني بر اساس نوع جراحت و كيفيت آن و تأثير بر سلامت مُجني عليه و ايجاد يا عدم ايجاد نقص عضوي و تأثير در كارايي عضو يا اندام اقدام به تعيين ارش مي‌كنند كه ميزان ارش نسبت به ديه كامل انسان تعيين مي‌شود.
 

دیدگاه‌ها  

#1 همشهری 1395-04-23 16:36
آمار فاجعست
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا