لرستان در هزاره‌های خاموش
مؤلف: فریده غلامرضائی
ناشر: آروَن
سال چاپ: 1394
تیراژ: 500 نسخه
تعداد صفحات: 588
قطع و نوع جلد: وزیری (گالینگور)
رده‌بندی دیویی: 955.52
شابک: 9789642312658
قيمت‌:  ۴۲ هزار تومان

لرستان در هزاره‌های خاموش

فریده غلامرضایی (متولد 1327 خرم‌آباد)، پژوهشگر حوزه تاریخ است و نا كنون چند جلد كتاب از جمله:
تاریخ لرستان پس از سقوط ساسانیان
زن در تاریخ و فرهنگ ایران
لرستان در هزاره‌های خاموش
تاريخ لرستان بعد از اسلام (از آغاز اسلام تا زنديه)
را منتشر نموده است.

وی در کتاب «تاریخ لرستان پس از سقوط ساسانیان» به بررسی وضعیت لرستان پس از حمله اعراب پرداخته است. همچنین نفوذ خوارج در میان رشته کوه زاگرس مورد توجه قرار گرفته و جانبداری لرها از قیام بابک نیز صفحاتی از کتاب را در بر می‌گیرد.

جلد دوم کتاب «زن در تاریخ و فرهنگ ایران» با نگاهی به وضعیت لباس، حق، حقوق و تعدد زوجات به بررسی حضور و نقش زنان پس از اسلام می‌پردازد. زمانی که تاریخ مکتوب پدید آمد، تاریخ‌نویسان سهم زنان را ناگفته گذاشته و آنها را از تاریخ بشریت حذف کرده و از آن گذشتند! در نتیجه امروز باید با زحمت بسیار لابه‌لای کتاب‌های تاریخی و متون ادبی کهن را کاوید تا شاید با حدس و گمان دریافت که در گذشته‌های دور و هزاره‌های پیشین بر زن ایرانی، موجودی که قرن‌های متمادی در سایه زیسته و بالیده و وجودش تقریبا نادیده گرفته شده چه گذشته است؟
«زن در تاریخ و فرهنگ ایران» پژوهشی درباره جنبه‌های مختلف برخورد با زنان در ادوار تاریخی است که از لابه‌لای متون، منابع اصیل تاریخی و ادبی استخراج شده و تا حد ممکن با نگاهی به دورترین چشم‌انداز تاریخ ناگفته‌ها و نادیده‌ها را تحلیل و بیان می‌کند. کتاب در شش بخش تقسیم شده و در آن جنبه‌های تاریخی هر سلسله و جای پای زن در تاریخ مورد تحقیق و پژوهش واقع شده است.

اما كتاب "لرستان در هزاره‌های خاموش" كه با مقدمه دكتر سكندر امان‌الهي‌بهاروند منتشر شده است، داراي 10 بخش مي‌باشد.
بخش اول كتاب از سير تكاملي انسان در ادوار تاريخ آغاز شدهو ضمن بررسي موقعيت جغرافيايي و تاريخ لرستان به بررسي غارهاي باستاني اين محدوده نيز مي‌پردازد.
نويسنده در بخش دوم به دوره اهلي كردن حيوانات و آغاز كشاورزي ديم مي‌پردازد و نحوه سكونت در جنوب غربي ايران را بررسي مي‌كند.
در بخش سوم، هزاره سوم قبل از ميلاد بررسي مي‌شود و به اقوام مختلف ساكن محدوده لرستان كنوني از جمله گوتي‌ها، لولوبي‌ها، كاسي‌ها و ... مي‌پردازد.
به همين ترتيب در فصل‌هاي بعدي، تاريخ لرستان كنوني مورد بررسي قرار مي‌گيرد و نهايتاً در بخش دهم كه زمانه ورود اعراب به ايران است،موقعيت جغرافيايي لرستان در ايالت جبال تشريح مي‌گردد.