در حالی اخبار مختلف در مورد تکمیل سدهای لرستان و تلاش نمایندگان برای تحقق حقآبه  لرستان دیده و شنیده می‌شود که در عمل دستاوردی مشاهده نمی‌شود و لرستان هم چنان یکی از مفلوک‌ترین، بیکارترین و فقیرترین استان‌های کشور است و با وجود نعمت‌های فراوان خدادادی لااقل در زمینه کشاورزی و منابع غنی آبی، هنوز نتوانسته از همین یک ظرفیت قابل‌ذکر استفاده کند تا بتواند به جایگاهی کمی بهتر از آن چه هست در کشور دست یابد.


با این که چهارمین استان پر آب کشور است و 3/5 میلیارد مترمکعب جریانات سطحی دارد و بارندگی‌هایش بیش از دو برابر میانگین کشوری است فقط 24 درصد اراضی استان آبی است و هنوز در بیشتر شهرهای لرستان منبع آب شرب پایدار وجود ندارد و آب موردنیاز مردم از چاه‌ها و چشمه‌ها تأمین می‌شود.
در شرایط فعلی برای اینکه به میانگین کشوری ازنظر کشت برسیم به یک میلیارد و 700 میلیون مترمکعب آب تخصیص‌یافته نیاز داریم که در حال حاضر 400 میلیون مترمکعب تخصیص آب صورت گرفته است که بخشی از آن در قالب سد ایوشان است که هنوز تخصیص نیافته است و فقط چهار سد با حدود 9 میلیارد متر مکعب آب، سهم لرستانِ پر آب از حدود 20 سد کلنگ زده شده در استان است.
 
همراهی مجمع نمایندگان ضروری است
مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی در این باره در گفتگو با خبرنگار «یافته» می‌گوید: واقعیت این است که در گرفتن حقآبه  لرستان عزم جدی در استان وجود ندارد. وی ادامه می‌دهد: همراهی مجمع نمایندگان در این باره ضروری است اما متأسفانه برخی نماینده‌های لرستان فقط به فکر حوزه انتخابیه خود هستند و به دنبال تکمیل سدهای منطقه خود هستند. ویسکرمی افزود: این در حالی است که پیگیری حقآبه  لرستان یک موضوع استانی است و باید به صورت کلی پیگیری شود.
او معتقد است که برخی وزرا از سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن استفاده می‌کنند و قصد دارند با فرافکنی این حق مسلم مردم ما را پایمال کنند.
 
نباید به قول‌ها و لبخندها دل‌خوش کرد
او می‌گوید: تلاش‌های گذشته نمایندگان استان در این باره بی‌نتیجه بوده است چرا که به طور جد پیگیر قصه نبوده‌اند. وی اظهار می‌کند: فقط شنیده قول مساعد از یک وزیر برای حل یک مشکل، چاره کار نیست. وی اظهار می‌کند: نباید به لبخند وزیر و قول‌هایش در حد حرف دل‌خوش کرد.
نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی می‌افزاید: خوش‌بینی برخی نمایندگان گذشته استان ما تا جایی پیش رفته که برخی حتی فکر می‌کنند که مشکل حقآبه  استان حل شده است این در حالی است که تا وقتی که وعده مصوب نشود و ابلاغ نشود نمی‌توان هیچ حسابی روی آن داشت.
 
پیگیر سؤال از وزیر هستم
او می‌گوید: تا وقتی که وزیر نیرو را به مجلس نکشانیم و از او سؤال نکنیم قضیه جدی نمی‌شود. وی ادامه می‌دهد: باید آقای وزیر بداند که این مطالبه جدی استان ماست و لازم است در زمینه پایمال شدن حق مردم لرستان پاسخگو باشد.
ویسکرمی می‌گوید: در سال‌های قبل برخی نمایندگان وزیر را به مجلس کشاندن اما کار را نیمه‌کاره رها کردند به همین دلیل نتوانستند نتیجه‌ای بگیرند.
او می‌افزاید: سؤال من از جناب وزیر در نوبت است و به‌طورجدی پیگیر این قضیه هستم. وی معتقد است که در حال حاضر تنها ابزار فشار برای احقاق این حق، سؤال از وزیر و اصرار در این باره است.
 
تلاش‌های پراکنده در استان
او می‌گوید: استاندار و امام‌جمعه محترم خرم‌آباد حتی برخی نمایندگان استان هم در این باره تلاش‌های زیادی داشته‌اند اما یک دست صدا ندارد و تا وقتی که ما با هم متحد نباشیم نمی‌توانیم راه به‌جایی ببریم.
وی اظهار می‌کند: ما نمایندگان استان به‌سختی برای تشکیل جلسه مجمع نمایندگان که قرار بود دو هفته یک‌بار تشکیل شود دورهم جمع می‌شویم. او می‌گوید: تلاش‌های نماینده ولی‌فقیه در مرکز استان هم برای جمع‌کردن ما دور هم بی‌فایده بود.
ویسکرمی می‌گوید: اولویت اصلی لرستان گرفتن حقآبه  است و تا وقتی که همه نمایندگان و مسئولان استانی پای کار نیایند نمی‌توان به نتیجه رسید.
وی می‌افزاید: لازم است که همه مردم به‌خصوص فعالان بخش رسانه پای‌کار بیایند و این قضیه را به یک مطالبه عمومی تبدیل کنند تا دولتمردان متوجه شوند که قضیه جدی است.
 
لرستان آب جمع کن پایین‌دست نیست!
ویسکرمی می‌گوید: ما قرار نیست آب جمع کن پایینی‌های باشیم. وی اظهار می‌کند: ما برای بررسی مشکلات لرستان در این باره کمیته تشکیل دادیم و به طور علمی این حق لرستان و مشکلات ناشی از ضایع شدن این حق را بررسی کردیم و بعد از مطالعه علمی این موضوع توانستیم به عمق فاجعه پی ببریم.
وی می‌گوید: یکی از مصوبات مجلس در سال‌های گذشته ممنوعیت کشت برنج در شهرهایی به غیر از شهرهای شمالی کشور است که این مسئله باعث شده که ظرفیت کشت برنج در برخی مناطق لرستان با وجود ظرفیت مناسب آن نادیده بگیرند که همین مسئله موجب شده که اجازه برداشت آب از سد ایوشان را به برنج‌کاران بیرانشهر ندهند هم چنین به دلیل نبود زهکشی نیز امکان استفاده از آب سدها در زمین‌های مجاور سد وجود ندارد.
او ادامه می‌دهد: در سال گذشته با پیگیری‌هایی که در این باره داشتم توانستم امکان استفاده مردم بیرانشهر از آب سد ایوشان را فراهم کنیم.
وی می‌افزاید: حتی به شالی‌کاران توصیه کردیم که بدون مجوز کار شالی‌کوبی را انجام دهند تا بعدها بتوانیم مجوز آن را بگیریم.
 
نتیجه گرفتن کار سختی است اما ممکن است
ویسکرمی می‌گوید: با توجه به این که در حال حاضر مجلس درگیر تلفیق بودجه است و این دولت روزهای پایانی کار خود را می‌گذراند و تعطیلات نوروز هم در پیش است نمی‌توان به نتیجه زودهنگام امیدوار بود.
وی ادامه می‌دهد: در صورتی که همراهی سایر نمایندگان، استانداری و نماینده ولی‌فقیه در کار باشد حتما به زودی حقآبه  لرستان را می‌گیریم.
 
مردم از وظیفه نماینده خبر ندارند
نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با گلایه از مردم استان می‌گوید: متأسفانه برخی افراد هنوز از وظیفه نماینده خبر ندارند و با تلفن‌های وقت و بی‌وقت اجازه نمی‌دهند که ما روی کارمان متمرکز باشیم. او از مردم می‌خواهد برای پیگیری یک کار بانکی و یا اداری و...مزاحم نمایندگان نشوند تا آن ها بتوانند حقوق یک استان را پیگیری کنند و وقت و انرژی‌شان را برای کارهای بیهوده هدر ندهند.
 

فاطمه دارابی- یافته