یافته، اولین پایگاه خبری دارای مجوز در لرستان

 به جای نگاه کارشناسی به مقوله نام‌گذاری معابر، شاهد تأکید افراطی بر سلیقه‌های سیاسی هستیم. اين نظر دکتر "سلیمان میرزاپور" است كه دكتراي برنامه‌ريزي شهري دارد.
او معتقد است در نام‌گذاری‌ها باید به ویژگی‌ها و هویت‌های خاصّ مکان توجه کنیم. با اين متخصص برنامه‌ريزي شهري گفت‌گويي ترتيب داديم كه در پي مي‌خوانيد:
 
روند نام‌گذاری‌ها در شهر خرم‌آباد را چگونه می‌بینید؟
به طور کلی می‌توان گفت مسئولین مربوط در نام‌گذاری‌ها به دو گونه عمل می‌کنند: برخی فقط بر مفاخر و نام‌های ملی تاکید دارند و عده‌ای نیز تاکیدشان اغلب بر نام شهدا يا نام‌های عقیدتی است. البته نام‌های بومی هم در این سال‌ها برای اماکن معدودی به تصویب رسیده که متاسفانه تعداد آن‌ها زیاد نیست، می‌توان گفت که اغلب بحث‌ها بر سر همان دو مورد بوده است، حال آن که چیزی که در این میانه مغفول مانده، نام‌های بومی هستند.
 
در خصوص نام‌هاي بومي بيشتر توضيح دهيد.
ما هم هم مفاخر بومی داریم که چهره ملی هستند و هم شهدایی که لرتبار هستند و چهره ملی مانند شهید بروجردی (مسیح کردستان) داریم، چهره‌هایی داریم از شهداء نام‌آشنا برای مردم استان مثل شهید چاغروند، شهید سرهنگ هوشنگ بیرانوند، شهید حاج اصغر لشنی و .. نمی‌خواهم برای خواننده این مصاحبه به گونه‌ای جا بیافتد که مفاخر و یا شهدای لر نسبت به سایر هموطنان برتری دارند، دكتر سليمان ميرزاپوراما به منظور تقویت حس مکان و نیز حس اجتماع و ارتقاء هویت شهری لازم است که بر نام‌های بومی تاکید بیشتری بشود.
همچنین باید اضافه کنم نام‌گذاری مناطقی در شهر به نام مفاخر بومی زنده، نشان‌دهنده روحیه قدرشناسی در سطح جامعه و تشویق این افراد و ترغیب افراد و استعدادهای دیگر برای انجام کارهای مثبت در جهت پیشرفت جامعه می‌شود.
شهر خرم‌آباد به عنوان یک شهر قومی و بزرگترین شهر لرنشین می‌بایست رنگ و بوی نام اماکن آن کاملا معرف هویت خاص و متمایز آن باشد و این در صورتی است که ما حتی در طراحی المان‌های شهری هم موفق عمل نکرده‌ایم. می‌دانید که ما المان‌های چینی هم در خرم‌آباد داریم.
در چند سال اخير به رغم وجود برخي نقاط مثبت مديريت شهري در استفاده از ظرفيتي كه در رابطه با هويت شهري در شهر خرم‌آباد وجود داشته، كاستي‌هاي فراواني نيز به چشم مي خورد. به طوري كه برخي ميادين شهر خرم‌آباد مزين به المان‌هاي نه ايراني- اسلامي و نه لري، بلكه چيني شده‌اند و به نظر بنده حقير اين‌گونه موارد، هنر و برنامه‌ريزي شهري اين منطقه را زير سوال مي‌برد. متاسفانه اغلب کسانی که در این زمینه تصمیم‌گیرنده هستند اعم از شورای شهر و ... هیچ‌کدام تخصص لازم را ندارند و با متخصصین هم مشورت نمی‌کنند و درک مبحث هویت شهری و به طور اخص استفاده از نام‌های بومی برای این دوستان، بسیار سخت است و معمولا با مقاومت و گاها تمسخر افراد مواجه می‌شویم.
 
اهمیت نامگذاری بومی در چیست؟
  در دوره‌اي كه بي‌هويتي در شهرهاي ما موج مي‌زند و نمادهاي مدرن در جاي‌جاي شهرها خودنمايي مي‌كند، پس زدن عناصر هويت‌بخش، نوعي جفا در حق شهروندان است. هويت يا چيستي متمايز و متفاوت، همواره بر ارتقاء حس تعلق به مكان شهروندان موثر است و عدم وجود درك درست آن از سوي مديريت شهري، تنها عدم شناخت و درك صحيح مديران شهري از شهر را نشان مي‌دهد. هويت يك شهر ابنيه و آثار تاريخي، ويژگي‌هاي طبيعي، فرهنگي، زباني يا ساير ويژگي‌هاي قومي شهر است. هويت، گاه خود را با يك نام بومي، يك تنديس و يا يك فضاي متمايز شهري نشان مي‌دهد. جدا از نقش هويت در ايجاد حس مكان شهروندان كه اوج شهرگرايي و نه شهرنشيني صرف است، تاثير به‌سزايي در توسعه گردشگري نيز دارد.
خرم‌آباد را نباید با شهرهایی چون اراک، سمنان و ... مقایسه نمود. خرم‌آباد به عنوان نقطه ثقل جمعیتی قوم لر و نیز مرکز حکومت لرستان فِیلی (تا چند صده قبل)، را باید با شهرهایی در حد خود قیاس نمود، شهری که نمادهایی از مناطق مختلف لرنشین می‌بایست در آن وجود داشته باشد. نحوه نامگذاری اماکن و طراحی المان‌ها باید به گونه‌ای باشد که افرادی از ایلام، بروجرد، بختیاری، نورآباد، نهاوند و کوهدشت و ... هم به این شهر حس تعلق پیدا کنند.
چه اشکال دارد یک میدان در شهر خرم‌آباد به نام بروجرد یا ایلام اختصاص پیدا کند؟ چه اشکال دارد نام سردار شهید بروجردی بر روی پل‌ها و شهرک‌هایی در خرم‌آباد گذاشته شود که هنوز نام مشخصی ندارند.
شهرسازی مستلزم تعامل میان مسئولین و مردم است، روند از بالا به پایین دیگر جواب نمی‌دهد. شهرهای امروز ما بیش از هر چیز نیازمند حس تعلق و وابستگی شهروندان هستند. نتیجه دلزدگی و بی‌علاقگی شهروندان به شهر مهاجرت از شهر به شهرهای دیگر، عدم مشارکت شهروندان، عدم پرداخت مالیات، وندالیسم و ده‌ها مشکل دیگر است.
 
اوضاع نام‌گذاری‌های بومی در سایر شهرها از این نظر متفاوت با خرم‌آباد است است؟
شهرسازی مدرن و مشابه در تمام شهرهای کشور نیز می‌تواند باعث بی هویتی شهرها گردد، این در حالی است که برنامه‌ریزی شهرها باید به سمت هویت‌یابی و تقویت فرهنگ بومی شهروندان سیر کند. این اقدامات می‌تواند در نگهداری و مرمت آثار تاریخی، معماری بناها، طراحی المان های مرتبط با فرهنگ بومی و نام‌گذاری خیابان‌ها خود را نشان دهد.
نام‌گذاری‌ها در شهرهای قومی در ایران به شدت حول مفاخر بومی است. اخیرا در کردستان نام‌های زیادی از اماکن شهری به نام‌های بومی تغییر پیدا کرد. آذربایجان هم همین طور است اغلب مفاخر آذری در اولویت نام‌گذاری قرار دارند وا استفاده از نام‌های ترکی امری پذیرفته شده است.
 
بستر قانونی برای نام های بومی وجود دارد؟
در آیین‌نامه نام‌گذاری اماکن شهری آمده  است که نام ‌شخصیت‌های فرهنگی، ادبی، علمی، سیاسی و تاریخی ایران و اسامی راجع به اندیشه، فکر و هنر و نیز مظاهر طبیعت زیبای ایران می‌تواند برگزیده‌ شود. همچنین به صراحت قيد شده است که "در نام‌گذاری علاوه بر توجه به شخصیت‌های ملی و قهرمانان، به شخصیت‌های محلی هر منطقه نیز توجه شود".
 
آیا ظرفیت نامگذاری بومی در شهر خرم آباد وجود دارد؟
بله خوشبختانه مردم لر هم مفاخر زیادی دارند و هم شهدای والا مقامی اما حتی در مورد شهدا از این ظرفیت استفاده نشده است. شعرای گران‌قدری مانند میرنوروز، ملا منوچهر، ملاپریشان و صدها چهره دیگر، هنرمندانی چون مرحوم حسین پناهی، مسعود بختیاری، رضا سقایی، مومن‌علی جوزی‌پور، امام‌قلی امامی و... صدها نفر دیگر که بنده حضور ذهن ندارم همگی بیش از نام یک میدان یا خیابان بر گردن ما حق دارندT اما متاسفانه مجموعه مدیریت شهری و شورای شهر تا کنون نتوانسته‌اند از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند كه احتمال مي دهم به دليل ناآشنايي آن‌ها با اين مفاخر باشد.
 
چه پيشنهادي داريد؟
باید دو مسئله از سوی مدیران و شهر وندان پذیرفته شود: اول این که شهر موجودیتی زنده و پویاست و مانند یک انسان دچار بیماری روحی (اجتماعی و فرهنگی) و جسمی(کالبدی) می‌گردد، بافت‌های مسئله دار شهری عینا مانند سرطان، سلامت شهر را به خطر می‌اندازد و عدم توجه به روح و روان شهر (مسایل فرهنگی، هویتی و ...) نیز مشکلاتی مرتبط را به وجود می‌آورد.
دوم اين كه درمان و التیام زخم‌های شهر و به طور کلی برنامه‌ریزی برای شهر همچون هر مقوله تخصصی دیگر، باید به افراد متخصص سپرده شود.

گفت‌گو از: احد رستگارفرد/ پايگاه خبري يافته
 

دیدگاه‌ها  

#1 اشکان خورشیدوند 1395-04-22 10:35
درود بر جناب میرزاپور
اگر مسئولیت ها را به افراد متخصص در اون در زمینه بسپارند راه پیشرفت و توسعه هموارتر می شود
نقل قول کردن
#2 حمید ت 1395-04-22 10:36
مناطقی هستن که برای مردم از زمانهای گذشته تا بحال با یک نام خاص شناخته شده است و با این نامها خاطرها دارند پس بهتر آنست که نام اینگونه مناطق رو تغییر ندهیم و اصالت و هویت آن منطقه رو عوض نکنیم.....دراین کار نباید افراط کرد و نه تفریط..باید نامهایی برای کوچه و خیابانها انتخاب کرد که باعث امید به زندگی شود نامگذاری باید متناسب مکان و محل باشد ....مردم این شهر لر و لک هستند و بسیاری از اهالی این شهر بروجردی نهاوندی ،کوهدشتی ،الشتر و نورآبادی و...هستند پس میتوان برای نامگذاری اماکن و خیابانها از مردم این شهر کمک گرفت و نامهای اصیل را انتخاب کرد....باید نامگذاری بگونه ای باشد در آن عدد بحساب بیاد مثال کوچه آراسته۱ یا کوچه آراسته ۲ تا الی آخر اینگونه نامگذاری باعث میشود هر شخصی براحتی آدرس مورد نظرش رو پیدا کند.
نقل قول کردن
#3 محسن 1395-04-22 11:09
بله درسته ، شهرک آذربایجان در خرم آباد هست ولی آیا شهرک لرستان در تبریز هست ؟ درضمن باباطاهر اعظم را از قلم انداختید ...
نقل قول کردن
#4 شهروندخرم آبادی 1395-04-22 12:02
به نظرم نام شهداوایمه ودانشمندان دینی بهترین گزینست.چون بالاخره نام هاتداعی کننده تاریخ یک شهرهستند.ولی مثلاخیابان یاس یک تا۵۰. خوب که چی؟جالبه بعضیااصلامشکل دارن بانام گذاری خیابان هاومعابربه نام شهدا!خاک توسرشون.چرامانب ایدیک خیابان به اسم مرحوم سیدعیسی جزایری داشته باشیم یاآقاابوتراب جزایری. یاافرادی که خالصانه ازجیبشون خرج کردن تاخدمتی به این مردم انجام بدن.یااصلایک رفتگریک محیط بان یک آدمی که مردم یک محل خاطره خوبی ازش دارن.
نقل قول کردن
#5 شهروندخرم آبادی 1395-04-22 13:45
به نقل از محسن:
بله درسته ، شهرک آذربایجان در خرم آباد هست ولی آیا شهرک لرستان در تبریز هست ؟ درضمن باباطاهر اعظم را از قلم انداختید ...

آیاتمام لرستانی هادریک جای تبریزمتمرکزشدن؟ قدیم اگرعدهای ازمکانی دسته جمعی مهاجرت می کردن همه دریک مکان مشخص تجمع می کردن .این باباطاهراعظم رونفهمیدم!!!!!م طمین باش لین باباطاهراون باباطاهرنیست.
نقل قول کردن
#6 نوید چگنی 1395-04-22 13:58
متاسفم برای شورای شهری که نام میادین و یا خیابان و کوچه ها را نام های لری نمیزاره و به مشاهیر لر اهمیت نمیده ،
نقل قول کردن
#7 حمید ت 1395-04-22 14:37
به نقل از شهروندخرم آبادی:
به نظرم نام شهداوایمه ودانشمندان دینی بهترین گزینست.چون بالاخره نام هاتداعی کننده تاریخ یک شهرهستند.ولی مثلاخیابان یاس یک تا۵۰. خوب که چی؟جالبه بعضیااصلامشکل دارن بانام گذاری خیابان هاومعابربه نام شهدا!خاک توسرشون.چرامانبایدیک خیابان به اسم مرحوم سیدعیسی جزایری داشته باشیم یاآقاابوتراب جزایری. یاافرادی که خالصانه ازجیبشون خرج کردن تاخدمتی به این مردم انجام بدن.یااصلایک رفتگریک محیط بان یک آدمی که مردم یک محل خاطره خوبی ازش دارن.

همین الانش بیشتر کوچه و خیابانهای مهم این شهر به اسم شهدا و مشاهیر اسلامی و نمادهای انقلابی مزین است مثل بلوار شهید پژوهنده یا خیابان شهید شفیع پور و خیابان انقلاب ،بلوار ولایت و میدان امام خمینی و خیابان علوی،میدان امام حسین و نام دهها شهید عزیز دیگر اگر کمی دقت کنید خواهید دید ...
نقل قول کردن
#8 حمید ت 1395-04-22 15:10
به نقل از شهروندخرم آبادی:
به نظرم نام شهدا وائمه ودانشمندان دینی بهترین گزینست.چون بالاخره نام هاتداعی کننده تاریخ یک شهرهستند.ولی مثلاخیابان یاس یک تا۵۰. خوب که چی؟جالبه بعضیااصلامشکل دارن بانام گذاری خیابان هاومعابربه نام شهدا!خاک توسرشون.چرامانبایدیک خیابان به اسم مرحوم سیدعیسی جزایری داشته باشیم یاآقاابوتراب جزایری. یاافرادی که خالصانه ازجیبشون خرج کردن تاخدمتی به این مردم انجام بدن.یااصلایک رفتگریک محیط بان یک آدمی که مردم یک محل خاطره خوبی ازش دارن.

اونیکه نوشتم باید در نامگذاری کوچه ها عدد باید لحاظ شود فقط یک مثال بود شما میتوانید بجای آن از نام شهدا استفاده کنید مثال کوچه شهید پژوهنده ۱ یا شهید پژوهنده ۲ تا الی آخر ....لطفا زود دیگران رو قضاوت نکید چون نزد خدا مدیونی دارد.
نقل قول کردن
#9 محسن 1395-04-22 17:51
به نقل از شهروندخرم آبادی:
به نقل از محسن:
بله درسته ، شهرک آذربایجان در خرم آباد هست ولی آیا شهرک لرستان در تبریز هست ؟ درضمن باباطاهر اعظم را از قلم انداختید ...

آیاتمام لرستانی هادریک جای تبریزمتمرکزشدن؟قدیم اگرعدهای ازمکانی دسته جمعی مهاجرت می کردن همه دریک مکان مشخص تجمع می کردن .این باباطاهراعظم رونفهمیدم!!!!!مطمین باش لین باباطاهراون باباطاهرنیست.


شما که مشاهیر شهرت رو نمی شناسی نظر هم نده لطفا . غریبه پرستی عادت بد ما لر هاست . حالا گیلان یا قزوین لر داره یه کوچه به اسم لرستان هست؟
نقل قول کردن
#10 شهروندخرم آبادی 1395-04-22 18:44
به نقل از حمید ت:
به نقل از شهروندخرم آبادی:
به نظرم نام شهداوایمه ودانشمندان دینی بهترین گزینست.چون بالاخره نام هاتداعی کننده تاریخ یک شهرهستند.ولی مثلاخیابان یاس یک تا۵۰. خوب که چی؟جالبه بعضیااصلامشکل دارن بانام گذاری خیابان هاومعابربه نام شهدا!خاک توسرشون.چرامانبایدیک خیابان به اسم مرحوم سیدعیسی جزایری داشته باشیم یاآقاابوتراب جزایری. یاافرادی که خالصانه ازجیبشون خرج کردن تاخدمتی به این مردم انجام بدن.یااصلایک رفتگریک محیط بان یک آدمی که مردم یک محل خاطره خوبی ازش دارن.

همین الانش بیشتر کوچه و خیابانهای مهم این شهر به اسم شهدا و مشاهیر اسلامی و نمادهای انقلابی مزین است مثل بلوار شهید پژوهنده یا خیابان شهید شفیع پور و خیابان انقلاب ،بلوار ولایت و میدان امام خمینی و خیابان علوی،میدان امام حسین و نام دهها شهید عزیز دیگر اگر کمی دقت کنید خواهید دید ...

بله دقت کردم ودیدم اما شماگلدشت رو دقت کردید ؟
نقل قول کردن
#11 شهروندخرم آبادی 1395-04-22 18:47
به نقل از حمید ت:
به نقل از شهروندخرم آبادی:
به نظرم نام شهدا وائمه ودانشمندان دینی بهترین گزینست.چون بالاخره نام هاتداعی کننده تاریخ یک شهرهستند.ولی مثلاخیابان یاس یک تا۵۰. خوب که چی؟جالبه بعضیااصلامشکل دارن بانام گذاری خیابان هاومعابربه نام شهدا!خاک توسرشون.چرامانبایدیک خیابان به اسم مرحوم سیدعیسی جزایری داشته باشیم یاآقاابوتراب جزایری. یاافرادی که خالصانه ازجیبشون خرج کردن تاخدمتی به این مردم انجام بدن.یااصلایک رفتگریک محیط بان یک آدمی که مردم یک محل خاطره خوبی ازش دارن.

اونیکه نوشتم باید در نامگذاری کوچه ها عدد باید لحاظ شود فقط یک مثال بود شما میتوانید بجای آن از نام شهدا استفاده کنید مثال کوچه شهید پژوهنده ۱ یا شهید پژوهنده ۲ تا الی آخر ....لطفا زود دیگران رو قضاوت نکید چون نزد خدا مدیونی دارد.

اونی هم که گفتم ۱تا۵۰ازروی مطلب شما نبود قابل توجهتون مطلب من وشماهم زمان منتشر شد
نقل قول کردن
#12 شهروندخرم آبادی 1395-04-22 18:57
من مشاهیرشهرم رومی شناسم هرچندکه خیلی ازاشخاصی که به عنوان مشاهیرمعروفن اگرعمیق فکر کنی می بینی چه کسانی بودن امابرادرعزیزاین مقبره باباطاهرنیست حالااگه شمابه زورمی خواید باشه مشکلی نیست .اصلا شایدم خیابان حافظ ومولوی خرم آبادمحل تولدحافظ ومولوی بودن.؟؟!!!بریدو یکی پدیاسرچ کنیدکمی در مورد بابا طاهراطلاعاتتون بالابره.این محله به نام لرهاداشتن هم مسیله ای نیست که مابخوایم روش بحث کنیم من درجواب شمافقط دلیل اینکه چرا شهرها در قدیم محله هایی مثلامثل محله آذربایجانی هاداشتن روگفتم وچراشهرهای جدید ندارن اصلا شمااز کجا می دونید جاهای دیگه محله لرستانی ها ندارن
نقل قول کردن
#13 سعید 1395-04-22 19:08
در نامگذاری علاوه بر توجه به شخصیت‌های ملی و قهرمانان، به شخصیت‌های محلی هر
منطقه نیز توجه شود.
از نام اشخاص خیری که تاسیسات مهم عام المنفعه (‌اعم از دینی، آموزشی، علمی،
فرهنگی، هنری و تربیتی) احداث کرده‌اند می‌توان برای‌نامگذاری اماکن یاد شده
استفاده کرد.
نقل قول کردن
#14 سعید 1395-04-22 19:10
از نوع اسامي و معني آنها مي توان پي به فرهنگ و اعتقاد جوامع برد. در واقع نامها مي توانند به نوعي تبليغ و ترويج فرهنگ خاصي هم باشند. تبليغي مستمر و دايمي كه هر بار فرد نام و اسمي را بشنود آن مفاهيم و ارزشها به ذهنش خطور كرده و آن را تقويت و استحكام بخشد. به عنوان نمونه اسامي رويدادهاي تاريخي همچون 22 بهمن ، 9 دي ، 12 فروردين ، 13 آبان و نيز اسامي شهدا ، مشاهير علمي ، ادبي ، سياسي و فرهنگي از اين جمله اند.
نقل قول کردن
#15 سعید 1395-04-22 19:14
تنها دليل براي كم كاري هاي موجود در اين مساله نيز عدم شناخت مسئولين مربوطه از تاريخ كهن منطقه و نيز حساسيت هاي موجود مي باشد. اميد است دست اندركاران « نامگذاري اماكن و معابر شهر » با درك شرايط موجود ، با بهره گيري از نظرات محققان و پژوهشگران تاريخ و فرهنگ منطقه ، خط بطلاني بر اين كاستيهاي چندين ساله بكشند و با تغيير نگرشها ي موجود ( عدم مسئوليت و بي توجهي ها ) شاهد رشد و شكوفايي تاريخ ، تمدن ، فرهنگ و اقتصاد شهر خرم آباد باشيم.
نقل قول کردن
#16 سعید 1395-04-22 19:17
شخصيتهاي تاريخي ميراث ماندگار يك ملت محسوب مي شوند و بايد در نامگذاري خیابانهاومعابر وموسسات شهري به اين ميراث ماندگار توجه ويژه اي شود. شهر تاریخی فرهنگی ما نيز از اين قاعدۀ ‌بي توجهي ها مستثني نيست. با وجود صدها رويداد تاريخي و وجود شخصيتهاي علمي ، سياسي ، فرهنگي هنوز چنانكه شايستۀ يك شهر فرهنگي باشد اين امر مورد توجه مسئولين مربوطه قرار نگرفته است. اگر شهر رم ايتاليا به وجود تنديس ها و مجسمه هاي مشاهير جهان معروف شده است خرم آباد ما نيز به عنوان يك شهر بدون تنديس شايد روزي معروف شود.
نقل قول کردن
#17 سعید 1395-04-22 19:20
خرم‌آباد پس از جدایی استان لرستان از خوزستان در سال ۱۳۰۴ خورشیدی به عنوان مرکز استان تعیین و شهرداری آن نیز در سال ۱۳۰۵ تأسیس شد.
نقل قول کردن
#18 مهدیه 1395-04-22 19:45
مرحوم شاه اسماعیل در آن شعر معروفشان فرمود :بسیار بدیدم در این دار مکافات ، با آل علی هر که در افتاد برافتادکه شایسته واولی وبهتراست درنامگذاریهااز
نام علما ی بزرگی چون آیت الله العمظمی مرعشی نجفی ومهدوی کنی ومدرس ودستغیب وطالقانی وبهشتی وبهجت وشیخ صدوق وشیخ مفیدو سید مرتضی علم الهدی وشیخ طوسی وعلامه حلی ومقدس اردبیلی و آقا سید ابوالحسن اصفهانی وشیخ عبدالکریم حائری یزدی ومیرزای شیرازی(میرزای بزرگ) وعلامه بحرالعلوم طباطبایی وعلامه مجلسی اول علامه مجلسی دوم هم استفاده شودچون ازآل الله می باشندویادوخاطر شان بایدهمیشه زنده بماندتا همیشه درجهت خدا ورضای خدا وقرب خدا زندگی کنیم
نقل قول کردن
#19 مهدیه 1395-04-22 19:55
شایسته است ما هم مانند سایر مراکزاستانها وشهرستانها ی دیگربه بزرگانمان اهمیت بدهیم و برایشان ارزش قائل شویم تا الگویی برای جوانان باشند ولی اعتدال رادرانتخاب اسامی حفظ کنیم
نقل قول کردن
#20 مهدیه 1395-04-22 19:57
در کشورهای مختلف برای انتخاب نام خیابان و محلات از شیوه‌های متفاوتی استفاده می‌کنند. برخی کشورها حروف و اعداد را برای نامگذاری انتخاب می‌کنند. در این روش خیابان‌های هر شهری به مناطق، کوچه‌ها و میادین متعدد تقسیم و برای هر کدام از آنها عدد یا حروفی انتخاب می‌کنند. این شیوه البته در بسیاری از موارد باعث سرعت بخشیدن برای یافتن نشانی خیابان‌ها و کوچه‌ها می‌شود. در عین حال، این نوع نامگذاری فاقد هویت و پیشینه اجتماعی و تاریخی است.

نوع دیگری از نامگذاری براساس وقوع رخدادهای تاریخی در آن محل یا در محلات دیگر است. مثلا در شهر تهران، خیابان 17 شهریور یا میدان آزادی بر همین مبنا نامگذاری شده است که به رویداد خونین 17 شهریور 57 یا تکاپوهای مبارزاتی انقلابیون اشاره دارد. نام‌هایی مثل سی​ تیر، هفت تیر، 9 دی و... بر همین مبنا روی محلات و خیابان‌ها و میادین نهاده شده است.
نقل قول کردن
#21 مهدیه 1395-04-22 19:59
اسم ویادبزرگان را عظیم دارید تا دیارتان عظیم گردد
نقل قول کردن
#22 منوچهر_ب 1395-04-22 22:03
به نظرم بعضی میادین و معابر جدید رو به اسامی همچون:میدان دانش آموز،مهندس و ....نام گذاری کنند
نقل قول کردن
#23 مریم 1395-04-23 00:21
آیادرتقویم رسمی کشورمان روزی هم به مناسبت یکی ازشخصیتهای علمی سیاسی فرهنگی مذهبی لرستان ثبت شده است یاخیر؟
نقل قول کردن
#24 شهروندخرم آبادی 1395-04-23 02:15
به نقل از مریم:
آیادرتقویم رسمی کشورمان روزی هم به مناسبت یکی ازشخصیتهای علمی سیاسی فرهنگی مذهبی لرستان ثبت شده است یاخیر؟

مثلاکی؟آیااگردر تقویم رسمی کشورروزی به نام یک شخصیت علمی سیاسی فرهنگی مذهبی ثبت شده شمامی تونی شخصی هم شان اون روازاستان لرستان معرفی کنی؟هی من می خوام هیچی م انگارنمیشه.والل ه اصلامنظورم شماخواهرعزیزنیس تی امانژادپرستی تواین استان بیدادمی کنه.بسه دیگه .به اندازه کافی بدبختی داریم که البته مهمترینشم همین فاشیسم که عده زیادی ازدوستان دچارشن.
نقل قول کردن
#25 یوسفوند 1395-04-24 12:09
به نقل از شهروندخرم آبادی:
به نقل از مریم:
آیادرتقویم رسمی کشورمان روزی هم به مناسبت یکی ازشخصیتهای علمی سیاسی فرهنگی مذهبی لرستان ثبت شده است یاخیر؟

مثلاکی؟آیااگردرتقویم رسمی کشورروزی به نام یک شخصیت علمی سیاسی فرهنگی مذهبی ثبت شده شمامی تونی شخصی هم شان اون روازاستان لرستان معرفی کنی؟هی من می خوام هیچی م انگارنمیشه.والله اصلامنظورم شماخواهرعزیزنیستی امانژادپرستی تواین استان بیدادمی کنه.بسه دیگه .به اندازه کافی بدبختی داریم که البته مهمترینشم همین فاشیسم که عده زیادی ازدوستان دچارشن.


کریمخان زند، آیت اله بروجردی، میرنوروز، ملاپریشان، قدم خیر و... اینها آدم های کمی هستند؟

شأن این ها از عمان سامانی و جمال اصفهانی و خاقانی و اینها کمتره؟
اینها کمتر نیستند بلکه ما هستیم که کمتریم و نمی توانیم از اینها شخصیت های ملّی مطرح و محقّ بسازیم.
نقل قول کردن
#26 مهدی نجفی 1395-04-28 16:47
آیت الله آقا حسین مجتهد بروجردی، آیت الله روح الله کمالوند استاد سید جعفر شهیدی، مهرداد اوستا، عبدالحسین زرین کوب وشهیدسیدنورالدی ن رحیمی وشهیدسیدفخرالدی ن رحیمی ...ازبزرگان ومفاخرلرستان هستند
شهيد حجت الاسلام والمسلمين سيد فخرالدين رحيمي، پس از سالها مجاهدت در مسير الله به هنگام انفجار دفتر مركزي حزب جمهوري اسلامي به فيض عظيم شهادت نائل آمد و پيكر مطهرش پس از تشييع با شكوه در شهر خرم آباد به خاك سپرده شد.شهید سید نورالدین رحیمی در اول اسفندماه سال ۶۴ هنگامیکه به همراه ۴۳ تن از یاران امام با یک هواپیمای غیر نظامی عازم جبهه های جنوب بودند درنزدیکی شهر اهواز با حمله هواپیمای رژیم بعثی عراق به لقاء الله پیوست.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تذكر: نظرات حاوي توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمي‌شوند

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازگشت به بالا