عبدالرضا قاسمی/ یافته: حال و هوای دریاچه کیو در قلب شهر خرم آباد در تمام ایام سال بسیار باصفا و دلنشین است. این دریاچه که حدود سال ۱۳۵۴ در زمان شهرداری علی‌محمد ساکی ساخته شد به عنوان تنها دریاچه ایران در بافت شهری، روزانه میزبان بسیاری از شهروندان و گردشگران است.
وجود دریاچه کیو با چشم انداز‌های زیبا و تماشایی به همراه آب و هوای معتدل به عنوان مهمترین مرکز تفریحی گردش‌پذیر مرکز استان شناخته شده است.
منبع اصلی تغذیه آب دریاچه کیو، چشمه‌ای فصلی است که وظیفه تأمین آب را بر عهده دارد. هر چند این وظیفه در ایام پاییز کمرنگ‌تر شده و سایر چشمه‌های سطح شهر از جمله چشمه گلستان وظیفه آب‌رسانی به دریاچه را بر عهده دارند.
اما آن چه این روز‌ها باعث آزردگی خاطر شهروندان است، وضعیت ناخوش سرچشمه است. چشمه‌ای که فعلا به دلیل فصل پاییز، تقریباً خشک است و شهروندان هرروز با تلی از خاک و سنگ روبرو هستند. مشاهدات میدانی حاکی از ریزش سنگ‌ها در بخش‌های از آبگیر است و پل وسط سرچشمه نیز تقریباً خالی از مصالح شده و در حال تخریب است.
هر چند شهرداری خرم‌آباد این روز‌ها ساماندهی کل مجموعه بوستان کیو را در دستور کار قرار داده، اما به نظر می‌رسد از ساماندهی بستر سرچشمه و آبگیر آن غافل شده و برنامه‌ای برای ساماندهی سرچشمه در دستور کار ندارد.
حال که در فصل خشکی این سرچشمه قرار داریم، لازم است شهرداری خرم‌آباد با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان نسبت به ساماندهی این آب‌گیر اقدام عاجل را در دستور کار قرار داده و ضمن نظم بخشیدن به سنگ‌های محوطه آبگیر، موضوع بازسازی پل وسطی و دیوار‌های کناری را با روش بتن آرمه یا بتن مسلح که ترکیبی از بتن سیمانی سنتی با آرماتوربندی (میلگرد فولادی) است را مد نظر قرار دهد.